Prăbușire financiară pentru Novak Djokovic. Ce i se poate întâmpla sârbului după mega-scandalul de la Australian Open 2022

Bădulescu Silvian / 13.01.2022, 19:11
Prăbușire financiară pentru Novak Djokovic. Ce i se poate întâmpla sârbului după mega-scandalul de la Australian Open 2022

Scandalul de la Australian Open în care este implicat Novak Djokovic l-ar putea costa pe acesta. Pe lângă problemele cu legea din Australia, acesta ar putea pierde și din punct de vedere financiar, fiind aici vorba de contractele de sponsorizare.

Poate să fie expulzat din Australia

Pe lângă întreg episodul legat de vaccinare în jurul lui Novak Djokovic, consecințele pot să fie și pe plan financiar. Dacă acestuia i se va anula viza de intrare în țară, Nole ar putea rata primul mare Grand Slam al anului. Pe lângă competiție, mai mulți sponsori ai liderului ATP s-ar putea să nu mai dorească colaborarea cu acesta.

Acesta este văzut, în acest moment, ca un antivaccinist convins, iar „gaura” financiară s-ar putea învârte în jur de 30.000.000 de dolari, o sumă imensă, conform tennishead.net.

Astfel, sponsorii ar putea să-l părăsească pe acesta, după ce sportivul a dezvăluit, în timpul procesului cu statul australian, că nu este vaccinat. Acesta și-a bazat cererea de a primi o „scutire” medicală pentru  participarea la primul turneu de Grand Slam. Acesta s-a bazat pe faptul că a fost bolnav de COVID-19 la mijlocul lunii decembrie.

„Mă îndoiesc că sponsorizările lui sunt în prezent amenințate”

Marcel Knobil, expert financiar, a declarat faptul că, totuși, sportivul sârb nu are motive de îngrijorare atât de mari, deși, pe viitor, s-ar putea să apară pe viitor.

Nu cred că trebuie să-și facă griji în acest moment. Cu toate acestea, sponsorii săi vor fi cu siguranță cu ochii pe cum se desfășoară lucrurile. Mă îndoiesc că sponsorizările lui sunt în prezent amenințate. Marea preocupare pentru diverși sponsori va fi dacă el va deveni perceput ca un avocat major al anti-vaccinării” a spus Knobil, conform sursei citate.

Totuși, din toate contractele de sponsorizare pe care acesta le are, producătorul de ceasuri de lux Hublot, unul dintre cei mai importanți sponsori ai sârbului, a refuzat să critice deciziile personale ale sportivului cu privire la vaccinare. De asemenea, aceștia au adăugat că „parteneriatul cu numărul unu mondial va continua”.

Liderul mondial din tenis, sârbul Novak Djokovic, a câștigat 154 de milioane de euro din acest sport, fiind pe locul 3 într-o ierarhie all-time a veniturilor din sportul alb. Averea lui, conform presei din Serbia, ajunge undeva la 500 de milioane de euro. La această sumă finală au contribuit și banii pe care aceștia i-a primit din diversele contracte de sponsorizare pe care le-a semnat de-a lungul carierei profesioniste a lui.