Prăbușire incredibilă pentru Emma Răducanu. Ce se întâmplă cu britanica pe jumătate româncă la doar șase luni de la succesul istoric de la US Open

Moldoveanu Camelia 14.03.2022, 16:39
Prăbușire incredibilă pentru Emma Răducanu. Ce se întâmplă cu britanica pe jumătate româncă la doar șase luni de la succesul istoric de la US Open

Emma Răducanu nu reușește să se mai lege victorii, nici măcar în turneele mici. Statisticile jucătoarei de tenis din Marea Britanie, cu origini românești și chinezești, sunt dezastruoase. După US Open 2021, sportiva a mers din rău în mai rău.

Emma Răducanu, înfrângere după înfrângere

Jucătoarea de tenis cu origini românești și chinezești a reușit anul trecut o performanță remarcabilă la US Open. La acea vreme avea 18 și se clasa pe poziția 150 WTA. În ciuda faptului că s-a lupta cu jucătoare mult mai experimentate decât ea, Emma Răducanu a spulberat tot ce a găsit în cale la US Open, fără să piardă nici măcar un set.

Emma Răcudanu și-a adjudecat primul titlu de Grand Slam din carieră cu zece victorii consecutive, ultima în finală cu Leylah Annie Fernandez (21 WTA), scor 6-4, 6-3. Imaginile cu tânăra britanică în genunchi, în fața primului trofeu de Grand Slam, au făcut înconjurul planetei.

Din nefericire, după succesul de la US Open totul s-a schimbat. Emma Răducanu pare a fi copleșită de tot ce trăiește, nereușind să mai obțină niciun rezultat remarcabil în ultimele șase luni. Clasată pe poziția 13 WTA, ea a fost învinsă în turul 3 de la Indian Wells de către Petra Martic (Croaţia, 31 de ani, 79 WTA), cu scorul de 7-6, 4-6, 5-7.

Statisticile nu sunt deloc în favoarea Emmei. Aceasta a jucat de 11 ori după succesul de la US Open 2021, însă a reușit să învingă doar de 4 ori, iar de 7 ori a fost învinsă. Mai mult, în 2022 Emma Răducanu are 2 victorii și 4 înfrângeri. Multe voci susțin că succesul, banii, celebritatea, sunt  lucrurile venite „peste noapte” în viața tinerei și pe care nu a învățat încă să le gestioneze.

Contract uriaș de imagine

Compania Vodafone a confirmat zvonurile apărute în presa britanică și a făcut public parteneriatul cu Emma Răducanu, jucătoarea cu origini românești. Ea va încasa circa 3,6 milioane de euro de pe urma acestui contract de sponsorizare.
Emma Răducanu va demara o campanie intitulată „Play Your Way to Wimbledon”, prin care va încerca să ajute tinerii sportivi din Marea Britanie aflați la începutul carierei.

Pe lângă Vodafone, Emma Răducanu a devenit în ultimul an imaginea unor companii uriașe precum British Airways, Tiffany&Co, Vogue, Dior sau Evian.

„Am avut parte de foarte mult suport la începutul carierei și cred că asta a fost cheia succesului pentru mine. Vreau să-i ajut pe jucătorii tineri, să-i fac să-și găsească mai ușor drumul”, a spus Emma Răducanu, conform Tennis Head.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de LTA (@lta)