Prăbușire necontrolată pentru Marius Șumudică și Malatyaspor. Echipa românului nu mai bate pe nimeni

Gabriel-Alexandru Ioniță / 30.12.2021, 15:24
Prăbușire necontrolată pentru Marius Șumudică și Malatyaspor. Echipa românului nu mai bate pe nimeni

Marius Șumudică nu reușește sub nicio formă să redreseze corabia în derivă numită Yeni Malatyaspor. Aflată pe ultimul loc în Superlig, echipa antrenorului român a fost eliminată în mod rușinos și din „16”-imile de finală ale Cupei Turciei.

Echipa lui Marius Șumudică a fost eliminată rușinos din Cupa Turciei

Malatyaspor a pierdut joi pe teren propriu cu scorul de 3-2 în fața lui Bandirmaspor, echipă aflată pe locul 4 în liga secundă turcă. Această nouă înfrângere i-a adus lui Șumudică un nou val de critici din partea fanilor lui Malatyaspor.

După ce recent i-a fost cerută demisia în stradă cu torțe, acum acest lucru s-a întâmplat pe internet. Antrenorul de 50 de ani este acuzat că le ia banii turcilor degeaba, în condițiile în care rezultatele lui au lăsat de dorit și la ultima sa echipă din Turcia, Rizespor.

„El face bani în Turcia. Rușine pentru timpul și banii investiți în omul acesta!” sau „Nu îl mai puneți pe Șumudică antrenor în Turcia. Să faci bani de la echipele turcești cu zero talent pare ușor pentru toată lumea”, au fost unele dintre mesajele transmise de fanii formației turce.

Un alt fan a mers și mai departe și a scris că soarta lui Marius Șumudică pe banca lui Yeni Malatyaspor a fost pecetluită cu acest rezultat: „Nu mai prinde rugăciunea de seară după rezultatul ăsta”.

Va mai avea antrenorul român ocazia să își pună în aplicare ideile în această iarnă?

Acest rezultat rușinos a venit la scurt timp după ce Șumudică le-a făcut o serie de promisiuni fanilor. El a asigurat că echipa se va salva de la retrogradare în acest sezon, iar în stagiunea viitoare va ținti chiar spre prima parte a clasamentului din Superlig. De asemenea, el a anunțat și o serie de schimbări tactice în această pauză de iarnă.

Vom crea o echipă care va evita retrogradarea în acest sezon și care va termina în primii zece în următoarea campanie. Avem nevoie de voi, suporteri, să fiți alături de noi, să ne sprijiniți și să credeți în noi.

Am vrut acești jucători. Toți sunt jucători în care am încredere și care vor lupta pentru Malatyaspor și pentru mine. Voi păstra doar jucătorii care simt ceva pentru Malatyaspor și care sunt pregătiți să lupte pentru acest club.

Vreau să schimb sistemul de joc. Vreau să trec la unul cu patru fundași. Unul dintre cei trei jucători cu care am bătut palma este un fundaș dreapta foarte bun. Aveam nevoie de un jucător pe acea poziție. Vom juca fie 4-2-3-1, fie 4-4-2 de acum înainte.

Lucrez din greu împreună cu staff-ul meu și conducerea clubului pentru a găsi soluții pentru perioada de transferuri. O să aducem 6 sau 7 jucători, iar minim 5 din ei vor fi străini. Dintre aceștia, 3 deja au acceptat să vină și se vor antrena cu noi după ce fac vizita medicală la începutul lui ianuarie”, a transmis Marius Șumudică prin intermediul Twitter.