Precautul Laurențiu Reghecampf trage un semnal de alarmă: „Nu suntem deja calificați. Trebuie să avem grijă”

Bădulescu Silvian / 02.12.2021, 14:16
Precautul Laurențiu Reghecampf trage un semnal de alarmă: „Nu suntem deja calificați. Trebuie să avem grijă”

CSO Filiași și Universitatea Craiova se întâlnesc în ultima partidă din sferturile de finală ale Cupei României. Cele două combatante din Oltenia vor juca joi, de la ora 20.30, pe stadionul „Ion Oblemenco”.

„E un meci oficial ca oricare altul”

Diferența de valoare dintre cele două este una evidentă. Trupa lui Laurențiu Reghecampf se situează pe locul al patrulea al Ligii I, pe când CSO Filiași vine din eșalonul trei al fotbalului românesc. Ei ocupă locul șapte în seria a șasea a Ligii a 3-a.

Craiovenii lui Reghe sunt favoriții câștigării acestui trofeu, după ce și-au adjudecat și ediția trecută în Cupa României.

Totuși, acesta a subliniat că e un obiectiv important, iar meciul trebuie tratat ca atare.

Mâine avem un singur obiectiv, să câștigăm meciul și să mergem mai departe pentru a încerca să câștigăm trofeul. Eu nu văd meciul ca pe unul care ne-ar aduce moral, ci ca pe un meci oficial ca oricare altul. E clar că este un atu pentru noi faptul că jucăm acasă. În plus, jucăm împotriva unei echipe din Liga a 3-a, deci, indiferent de jucătorii care vor intra pe teren, trebuie să se vadă o diferență foarte mare față de adversar”.

Acesta a ținut să menționeze că nu ei sunt favoriții câștigării Cupei României.

Suntem echipa care avem cel mai mare nivel din Cupa României, dar nu suntem favoriți. În fotbal se poate întâmpla orice. Trebuie să ne respectăm, să câștigăm meciul la Filiași și să trecem mai departe” a declarat acesta.

Filiași, surpriza acestei ediții

Micuța echipă din județul Dolj este pentru prima dată în această fază a competiției. Ei au plecat din primul tur al Cupei României și au trecut și de adversari din Liga a 2-a, chiar și Liga I.

Primul meci l-au disputat în fața celor de la Carcea și s-a încheiat cu victoria filieșenilor, scor 3-0. În faza următoare, aceștia au trecut de Vedița Colonești, în urma loviturilor de departajare. A fost 2-2 după 120 de minute și 11-10 după executarea penalty-urilor.

Mai apoi, Viitorul Pandurii Târgu Jiu au fost învinși, scor 3-2, iar, în fața acestora venea UTA, echipă cu șase trofee de campioni în palmares. Filiași s-a impus cu 1-0 și a trecut în faza optimilor de finală.

Aici, o nouă echipă dintr-un eșalon superior a fost adversara acestora, Hermannstadt, trupă ce luptă pentru promovarea în Liga I. A fost, din nou, 2-2 după 120 de minute, iar la penalty-uri 4-3 pentru Filiași. Sorții i-au adus Universitatea Craiova în cale.

În istoria Cupei României, doar două echipe au ajuns în finala competiției. Foresta Fălticeni, în 1967, fiind spulberată de Steaua, 6-0, precum și Constructorul Galați, în 1973, când au pierdut cu Chimia Râmnicu Vâlcea, divizionară secundă.