“Preferatul” lui Gigi Becali a semnat cu o formație din prima ligă portugheză. Omul de afaceri a renunțat la el după o singură partidă

Gabriel-Alexandru Ioniță 23.06.2021, 22:23
“Preferatul” lui Gigi Becali a semnat cu o formație din prima ligă portugheză. Omul de afaceri a renunțat la el după o singură partidă

“Preferatul” lui Gigi Becali a semnat cu o formație din prima ligă portugheză. Nu foarte mulți fani români își mai aduc aminte de Artur Jorge. Asta pentru că el a jucat în România doar câteva meciuri. Fundașul central portughez a fost adus de Gigi Becali la FCSB în august 2017 sub formă de împrumut de la Braga.

Debutul său la echipa roș-albastră a fost însă de coșmar. Jorge și-a înscris în propria poartă după doar 12 secunde în meciul său de debut contra celor de la Juventus București, echipă devenită ulterior Daco-Getica. El a intrat atunci în gura patronului care nu a mai dorit să se bazeze pe serviciile sale.

“Preferatul” lui Gigi Becali a semnat cu o formație din prima ligă portugheză

Artur Jorge a mai jucat din acel moment doar 3 meciuri în Cupa României înainte de a se întoarce la Braga. Însă, de atunci, cariera sa a înregistrat o ascensiune constantă. El a ajuns la Vitoria Setubal în 2018 liber de contract și a avut evoluții extrem de apreciate. El a intrat la acel moment chiar în vederile englezilor de la Southampton, însă interesul lor nu s-a materializat în cele din urmă. Mai mult, el intrase chiar în vederile selecționerului Fernando Santos pentru o convocare la echipa națională a Portugaliei.

Ulterior, Artur Jorge s-a transferat în Cipru la APOEL Nicosia, iar acum a revenit în Portugalia. Potrivit guimaraesdigital.com, el este noul jucător al celor de la Moreirense. Ajuns la 26 de ani, Artur Jorge este cotat de Transfermarkt la 1.2 milioane de euro în acest moment.

Cum a renunțat Gigi Becali la el după doar un meci în Liga 1

Este foarte posibil ca Gigi Becali să fi ratat o mega-afacere, lucru ce nu i se întâmplă foarte des. El a luat decizia de a renunța la Artur Jorge imediat după acel meci cu fosta Juventus București. Becali a declarat atunci că s-a convins că portughezul nu are valoare de FCSB și nu numai din cauza acelui autogol.

Artur Jorge nu rămâne la echipă. Pa, la revedere! Ce şanse să îi dai? L-a băgat pe Planic şi a rămas în echipă, că e fotbalist. Dacă vine o minge simplă şi tu o dai afară în aut, n-ai spirit de observaţie. A făcut multe greşeli Artur Jorge şi mi-am dat seama că nu e de Steaua. Nu l-am adus eu”, a declarat Becali în ianuarie 2018.

Fotbalistul a fost, firește, extrem de dezamăgit de decizia patronului echipei roș-albastre. El a declarat că nu consideră că este normal să se renunțe la el după un singur meci. Mai ales în condițiile în care ajunsese la echipă cu doar o zi înainte de acel meci.

Eu cred că nu a fost normal ceea ce mi s-a întâmplat acolo. Este adevărat, am făcut o greşeală şi am ratat o şansă primită din partea lor la primul meu meci pentru Steaua, dar toţi ştiau că eu ajunsesem la Bucureşti cu o zi înaintea meciului cu Juventus, nu am fost cu ei în cantonament, nu îmi cunoşteam noii coleg. Ei niciodată nu mi-au dat alte ocazii ca să arăt ceea ce pot şi care îmi este adevăratul nivel, nu mi-au dat şansa să joc în alte meciuri din Liga 1.

Eu înainte am adunat 32 de meciuri pentru Braga, am jucat în Europa League în sezonul de dinainte să ajung la Steaua. Situaţia prin care am trecut la Steaua este incredibilă… Asta e părerea mea! Toţi cei de la Steaua ştiau că mereu m-am antrenat bine, nu am făcut nicio problemă pe parcursul contractului cu Steaua, i-am respectat pe toţi… Nu a fost corect ceea ce mi-au făcut cei de la Steaua”, a spus Artur Jorge la despărțirea de FCSB.

 

 

Urmăriți Playsport.ro și pe