Preliminarii Cupa Mondială Qatar 2022. Macedonia de Nord termină pe locul secund în grupa J, Spania își asigură biletele pentru Qatar, Serbia trimite Portugalia la baraj

Bădulescu Silvian 14.11.2021, 18:32
Preliminarii Cupa Mondială Qatar 2022. Macedonia de Nord termină pe locul secund în grupa J, Spania își asigură biletele pentru Qatar, Serbia trimite Portugalia la baraj

Ziua de duminică vine cu noi partide din cadrul calificărilor pentru Cupa Mondială din Qatar 2022. Meciuri interesante, cu miza biletelor spre Qatar la mijloc. Dueluri încinse între primele două locuri din grupele A și B.

„Tricolorii” speră la o minune în Macedonia de Nord

Islanda se deplasează în Macedonia de Nord, începând cu ora 19.00. Românii sunt cu ochii pe această partidă, în speranța că nordicii vor încurca locul 2 din grupa J. În cazul în care nord-macedonenii nu se impun, iar România bate în Liechtenstein, trupa lui Mirel Rădoi va fi prezentă la barajul din luna martie.

Macedonia de Nord pare favorită să-și asigure locul 2 în grupă, după ce va înfrunta Islanda, o echipă afundată într-un scandal de prostiuție la nivel federației, precum și cu o rocadă a generațiilor. În acest moment, în lotul islandezilor se regăsesc foarte mulți jucători tineri, de 19, 20, 21 de ani.

Pe de altă parte, România a avut șansa în mâinile ei pentru accederea la baraj, însă a irosit-o acasă. În partida jucată joi, pe stadionul „Steaua”, aceștia nu au putut să se impună, iar meciul s-a încheiat cu un egal fără goluri, într-o partidă anostă, în care Ianis Hagi ar fi putut aduce cele trei puncte decisive. Din nefericire, șutul acestuia a lovit bara porții.

Naționala lui Ronaldo primește Serbia

Cristiano Ronaldo, cel mai bun marcator și jucătorul cu cele mai multe prezențe în tricoul lusitanilor, speră la o victorie în fața vecinilor noștri. Portugalia îi primește pe sârbi acasă, în ceea ce este capul de afiș al meciurilor din grupa A.

În acest moment, ambele echipe au câte 17 puncte acumulate, dar Portugalia ocupă prima treaptă datorită golaverajului superior. Gazda acestei partide are 16 goluri marcate și doar 4 primite. Sârbii au același număr de goluri înscrise, dar au primit 8 goluri. În partida tur, meciul s-a încheiat nedecis, 2-2, după golurile marcate de Mitrovic și Kostic, respectiv, dubla lui Diogo Jota.

Spania speră să meargă direct la Cupa Mondială

Semifinalistă a EURO 2020, trupa antrenată de Luis Enrique primește pe Suedia, surpriza plăcută a grupei, locul doi în acest moment. Este un meci de care pe care, întrucât victoria uneia dintre echipe îi asigură și locul direct în Qatar. În caz de egalitate la sfârșitul celor 90 de minute, spaniolii merg direct în Asia.

Spania a acumulat 16 puncte și are un golaveraj de 14-5, pe când Suedia are 15 puncte și golaveraj 12-5. Trebuie menționat că în meciul tur, jucat pe Friends Arena, în Solna, nordicii s-au impus cu 2-1 prin golurile marcate de Alexander Isak și Viktor Claesson. Golul ibericilor a fost înscris de Carlos Soler.

Programul complet al meciurilor:

Ora 16.00 – Croația – Rusia (1-0 final), Malta – Slovacia (0-6 final), Slovenia – Cipru (2-1 final).

Ora 19.00 – Armenia – Germania (1-4 final), Liechtenstein – România (0-2 final), Macedonia de Nord – Islanda (3-1 final).

Ora 21.45 – Grecia – Kosovo (1-1 final), Luxemburg – Irlanda (0-3 final), Portugalia – Serbia (1-2 final), Spania – Suedia (1-0 final).