Premieră pentru arbitrajul românesc în ultimii 10 ani. O femeie va fi la centru în Liga 1, la meciul Rapid – Gaz Metan

Octavian Vasilescu / 17.04.2022, 23:30
Premieră pentru arbitrajul românesc în ultimii 10 ani. O femeie va fi la centru în Liga 1, la meciul Rapid – Gaz Metan

Meciul Rapid – Gaz Metan Mediaș va fi arbitrat de Iuliana Demetrescu (30 de ani). De 10 ani nu s-a mai întâmplat ca o femeie să arbitreze la centru un meci din Liga 1.

CCA a decis să o trimită pe Iuliana Demetrescu la meciul din Giulești, ultima partidă din etapa cu numărul 5 a play-out-ului. Iuliana Demetrescu va fi ajutată de asistenții Petruța Iugulescu și Mihaela Țepușă. Arbitru de rezervă va fi Claudiu Marcu.

Meciul Rapid – Gaz Metan Mediaș va avea loc luni, de la ora 20:30, și va putea fi urmărit în format LIVE TEXT pe site-ul Playsport.ro.

Iuliana Demetrescu va arbitra Rapid – Gaz Metan

Iuliana Demetrescu are ecuson FIFA, iar în luna decembrie a fost promovată în categoria Elite, cea mai înaltă categorie UEFA. Născută la Râmnicu Vâlcea, Iuliana a mai condus de-a lungul carierei meciuri din Liga Campionilor la fotbal feminin, respectiv din Liga 2 și Liga 3.

Demetrescu a mai fost arbitru de rezervă la două meciuri din Liga 1, în 2021: Sepsi – Gaz Metan Mediaș (1-1) și Gaz Metan Mediaș – Academica Clinceni (1-1).

Ultima femeie care a condus la centru un meci din Liga 1 a fost Teodora Albon, în mai 2021. Teodora a condus partida Concordia Chiajna – Pandurii Tg. Jiu, scor 3-1.

Ce a spus Adrian Mutu înaintea meciului Rapid – Gaz Metan

Antrenorul Mutu spune că acest meci cu ultima clasată, Gaz Metan Mediaș, va reprezenta un examen de maturitate pentru jucătorii săi:

Meciul cu Gaz Metan este unul de maturitate pentru noi ca echipă. Pentru că pe foaie suntem echipa favorită şi de aceea e imperativ să abordăm meciul cu maximă seriozitate. În afara faptului că jucăm pe Giuleşti şi trebuie să onorăm fanii, clubul şi tricoul pe care îl purtăm, avem nevoie şi de puncte în clasament.

Chiar dacă în momentul ăsta pare un meci uşor, probabil mâine acei copii de la Gaz Metan vor da totul pe teren pentru a ieşi în evidenţă în faţa unui public numeros şi a unei echipe ca Rapid. De aceea trebuie să trecem cu brio acest test de maturitate. Să arătăm că ne putem concentra, chiar dacă avem în faţă un adversar mai slab cotat.

„Şi să nu uităm că având cele trei puncte de mâine Rapid rămâne matematic în Liga I. Deci mai întâi trebuie să asigurăm această menţinere în Liga I, iar ce vine ulterior este un bonus pentru că suntem o echipă în formare, în construcţie”, a spus Adrian Mutu, la conferința de presă, citat de Digi Sport.

Clasament play-out

Rapid și Gaz Metan Mediaș se vor înfrunta în ultimul meci al etapei cu numărul 5 din play-out.

  1. Sepsi OSK – 33 pct
  2. Rapid – 32 pct
  3. FC Botoșani – 32 pct.
  4. U Craiova 1948 – 28 pct.
  5. UTA – 26 pct.
  6. CS Mioveni – 25 pct.
  7. Chindia Târgoviște – 22 pct.
  8. Dinamo – 13 pct.
  9. Academica Clinceni – 1 pct.
  10. Gaz Metan Mediaș – minus 25 pct.