Premieră în România. Un jucător de la Astra a fost eliminat pentru rasism. Care au fost reacțiile după decizie

Olteanu Ștefan / 31.10.2021, 17:39

Premieră negativă în România, la partida de Liga II dintre Astra Giurgiu și Petrolul Ploiești. În minutul 36, la scorul de 0-1, un jucător din echipa gazdelor a fost eliminat de arbitru pentru rasism. Însă, în ciuda acuzațiilor care i-au fost aduse, fotbalistul a negat totul la finalul partidei.

Tiberiu Giuroiu (18 ani), de la Astra, eliminat pentru rasism. Premieră în România

Partida Astra Giurgiu – Petrolul Ploiești din runda a 12-a a Ligii I a bifat și o premieră negativă în România. Fundașul Tiberiu Giuroiu, de la echipa gazdă, a devenit primul fotbalist eliminat de pe teren din cauza unor acuzații de rasism.
Totul s-a petrecut în minutul 36, când Astra era deja condusă cu 0-1. Giuroiu i-ar fi adresat în acel moment mai multe injurii rasiste atacantului malian Sory Diarra (21 de ani). Lucrurile au fost la un pas să degenereze, iar Diarra l-a îmbrâncit pe fundașul giurgiuvenilor. În cele din urmă, arbitrul Sorin Vădana a intervenit și i-a arătat direct cartonașul roșu lui Tiberiu Giuroiu, care a devenit primul jucător eliminat pentru rasism.

Fotbalistul neagă vehement acuzațiile: „Eu n-am înjurat, cei de pe margine au făcut-o!”

La scurt timp după fluierul final al partidei, a venit și prima reacție a lui Tiberiu Giuroiu. Fundașul Astrei spune că a fost o neînțelegere și că el nu a înjurat pe nimeni. Totul ar fi plecat de la o gafă a tușierului:

Ați văzut și dumneavoastră faza, am fost faultat. Cei de pe margine, aflați la încălzire, au sărit cu injurii. Arbitrul a crezut că eu… și asta a fost. Eu n-am înjurat, cei de pe margine au înjurat. Să se dea faza și să audă dacă am înjurat sau nu. Am încercat să vorbesc cu arbitrul, dar degeaba. Tușierul m-a indicat pe mine.

Eu cred că, dacă am fi rămas în formulă completă, am fi făcut un meci mult mai bun și cred că am fi adus un punct sau chiar trei puncte. Încercăm să afirmăm, pentru că suntem tineri.

Nu știu ce o să fie (la Comisia de Disciplină). Nu am primit de foarte mult timp bani, nu pot să zic exact. Toată lumea știe că sunt probleme la noi. Ni se spune mereu: urmează, urmează”, a declarat Giuroiu, la finalul partidei.

În inferioritate numerică, Astra a reușit să reducă din diferență în minutul 47 prin Carlo Danciu. Însă bucuria a durat câteva zeci de minute. Darius Buia a înscris în minutul 86 și a adus o nouă victorie pentru Petrolul. Ploieștenii conduc clasamentul din Liga II, cu 33 de puncte după 12 etape.

Sepsi vrea să îi fure lui Edi Iordănescu jucătorul din Liga a 2-a vizat de FCSB.