Premieră uluitoare pentru Gică Hagi și Farul Constanța. Este un proiect unic la nivel european

Gabriel-Alexandru Ioniță / 08.09.2021, 20:54
Premieră uluitoare pentru Gică Hagi și Farul Constanța. Este un proiect unic la nivel european

Farul Constanța a trecut printr-o serie de modificări semnificative în această vară. Clubul deținut până în urmă cu trei luni de Ciprian Marica a fuzionat cu Viitorul lui Gică Hagi și i-a luat astfel locul în Liga 1.

Cu această ocazie, cel supranumit „regele fotbalului românesc” a revenit pe banca tehnică și are ambiții foarte mari în acest nou proiect. Farul a avut câteva transferuri interesante în această vară și își propune să prindă un loc în play-off în acest sezon.

Farul Constanța, primul club de primă ligă din lume care își propune să atingă neutralitatea climatică

Pe lângă performanțele sportive, conducerea clubului de la malul mării are aspirații înalte și în alte domenii. Constănțenii au anunțat pe site-ul oficial al clubului faptul că sunt foarte interesați de schimbările climatice prin care trece planeta.

Astfel, Farul și-a propus ca până în anul 2030 să atingă neutralitatea climatică prin reducerea drastică a gazelor cu efect de seră rezultate în urma activităților întreprinse în cadrul clubului și Academiei Gheorghe Hagi.

Prin urmare, Farul Constanța devine primul club de fotbal din lume care își anunță public această preocupare, pe care va încerca să o transmită și suporterilor echipei, dar și partenerilor și sponsorilor.

Clubul de fotbal Farul Constanța consideră schimbările climatice una dintre cele mai mari amenințări cu care se confruntă societatea noastră în prezent. Și din acest motiv sprijină eforturile Uniunii Europene de prevenire a acestora.

Preocupați de viitor și, totodată, conștienți de faptul că fiecare dintre noi putem contribui la îmbunătățirea situației climatice grave cu care ne confruntăm, clubul Farul Constanta își propune, printr-o viziune clară, ca în toate activitățile sale să atingă neutralitatea în privința emisiilor directe de gaze care produc efect de seră, până în anul 2030. Este o prioritate strategică pentru care vom elabora, împreună cu experți din domeniu, un plan de acțiune care să prevadă o tranziție necesară atingerii acestui obiectiv și investițiile necesare.

De asemenea, clubul nostru își propune să promoveze această inițiativă în relația cu suporterii, partenerii, sponsorii și subcontractorii, care sperăm să își asume la rândul lor aceleași obiective. Credem că este nevoie să acționăm hotărât și împreună”, se arată în comunicatul postat pe farulconstanta.com.

Gică Hagi: „Viitorul, cuvântul de ordine!”

Gheorghe Hagi, acționarul și antrenorul principal al echipei, a dat câteva detalii despre ce înseamnă acest proiect pentru el și pentru clubul pe care îl conduce. El a explicat că viitorul a fost dintotdeauna și va rămâne în continuare principalul obiectiv în viziunea sa. Fie că este vorba despre fotbal sau despre lume în ansamblul ei.

Pentru noi, viitorul a fost, este și va rămâne cuvântul de ordine. Lucrăm mult cu copiii. Iar proiectul nostru este despre ei și despre viitorul lor și al nostru. Ne dorim cu toții o lume mai bună. Iar pentru asta este esențial ca fiecare dintre noi să se implice.

Vă asigur că împreună cu colegii din club și din Academie vom face tot ce depinde de noi pentru atingerea neutralității climatice până în 2030. Mai ales că, din datele prezentate de experți, Constanța este una dintre cele mai expuse zone din România în cazul în care fenomenul încălzirii globale nu este stopat”, a spus „Regele” sursei citate.

Gică Popescu a dezvăluit primele măsuri concrete care se vor lua în acest demers

De asemenea, Gică Popescu, președintele Farului, a subliniat importanța creării unui grup de lucru în care cluburile care și-au propus acest obiectiv comun să poată colabora pentru realizarea lui.

Din informațiile noastre, suntem primul club de prima ligă din lume care își propune acest obiectiv ambițios. Vom sugera UEFA și FIFA crearea unui grup de lucru în care cluburile să schimbe informații despre cum ar putea colabora în combaterea schimbărilor climatice. Este timpul să acționăm împreună pentru viitorul copiilor noștri.

În ceea ce ne privește, vom adopta foarte curând măsuri concrete. De exemplu, în baza noastră de la Ovidiu va începe un prim proiect de producție de energie regenerabilă care să ne asigure o parte din consum. Și care să alimenteze și mașinile electrice la care vrem să trecem pentru transport”, a spus și președintele clubului.