Președintele Franței s-a implicat direct în păstrarea lui Kylian Mbappe de către PSG. Au apărut primele informații

Ștefănescu Dragoș 05.06.2022, 15:25
Președintele Franței s-a implicat direct în păstrarea lui Kylian Mbappe de către PSG. Au apărut primele informații

Kylian Mbappe a semnat un nou contract cu PSG și a pus astfel capăt telenovelei iscate în jurul transferului său. Se pare că omul care l-a influențat decisiv pe starul francez a fost chiar președintele Franței, Emmanuel Macron.

Președintele Emmanuel Macron, implicat direct în rămânerea lui Kylian Mbappe la PSG

Kylian Mbappe (23 de ani) a menținut suspansul în privința viitorului său până la finalul sezonului din Ligue 1 recent încheiat. După ce toată lumea anunța ca și făcut transferul său la Real Mardid, starul francez a făcut marele anunț. Atacantul a decis să rămână la PSG, cu care a semnat un nou contract valabil timp de trei ani.

Decizia lui Mbappe de a rămâne pe Parc des Princes a luat prin surprindere pe toată lumea. Se pare însă că fotbalistul a primit câteva sfaturi chiar de la președintele Franței, Emmanuel Macron. Acesta din urmă a recunoscut recent că a purtat o discuție cu Mbappe, în cadrul căreia l-a sfătuit să rămână în Franța.

Vreau să vă asigur că nu intervin în niciun transfer. Sunt la fel ca orice alt cetăţean când vine vorba de fotbal, cu dorinţa de a vedea un joc frumos şi de a susţine o echipă.

Am avut o discuţie cu Kylian Mbappe înainte, pur şi simplu pentru a-l sfătui să rămână în Franţa. Atunci când este solicitat în mod informal şi amical, este rolul unui preşedinte să îşi apere ţara”, a declarat Emmanuel Macron.

De ce a refuzat-o Mbappe pe Real Madrid. Starul francez a dezvăluit ce a vorbit la telefon cu Florentino Perez

La câteva zile de la anunțul rămânerii la PSG, Kylian Mbappe a vorbit pe larg despre decizia sa. Starul francez a dezvăluit că a refuzat transferul la Real Madrid pentru că și-a dorit să rămână în Franța. În plus, proiectul sportiv pe care îl au șeicii de la clubul parizian i-a suscitat foarte mult interesul. Mbappe i-a comunicat personal lui Florentino Perez toate aceste lucruri, în cadrul unei convorbiri telefonice. Atacantul francez a recunoscut totuși că anul trecut ar fi acceptat transferul la Real Madrid, deoarece situația de la Paris era total diferită. Totodată, Mbappe a dorit să infirme zvonurile conform cărora ar avea de acum înainte și alte prerogative la PSG în afara celor de jucător.

A fost o decizie dificilă. Am avut nevoie de timp pentru a lua cea mai bună decizie posibilă. Cu presiunea nu am o problemă, o am de la vârsta de 14 ani. Voi rămâne un fotbalist, nu voi trece mai departe de această funcție.

Da, anul trecut am vrut să plec, dar situațiile sunt diferite cum. Franța este țara în care îmi doresc să trăiesc, este țara mea. Și clubul vrea să schimbe multe lucruri din punct de vedere sportiv, iar povestea mea aici nu s-a încheiat.

Am luat decizia de a rămâne săptămâna trecută. Am vrut să oferim o surpriză. Mi-am dorit să îl sun pe Florentino Perez, președintele lui Real Madrid, pentru a-l informa, având în vedere că sunt om respectuos.

Suporterii lui Real Madrid m-au văzut mereu drept unul de-al lor. Sper că vor înțelege că îmi doresc să rămân în țara mea. Le înțeleg dezamăgirea, dar vrea să duc Franța la înălțime”, a spus Kylian Mbappe, citat de L’Equipe.