Fatih Terim, cu ochii pe Moruțan din 2017! Antrenorul lui Galatasaray explică de ce nu se mai poate realiza mutarea acum: „E imposibil!”

Marian Cărăvan / 01.08.2021, 19:15
Fatih Terim, cu ochii pe Moruțan din 2017! Antrenorul lui Galatasaray explică de ce nu se mai poate realiza mutarea acum: „E imposibil!”

Se pare că lucrurile nu se petrec chiar după „pohta” lui Gigi Becali. Patronul FCSB era aproape sigur de transferul lui Olimpiu Moruțan la Galatasaray, dar președintele clubului turc îi mai taie din elan. De ce depinde super mutarea momentului.

Președintele lui Galatasaray, prima reacție după ce Gigi Becali a anunțat transferul lui Olimpiu Moruțan

UPDATE. Fatih Terim: „Îl urmăresc pe Moruțan din 2017”

Fatih Terim s-a resemnat cu privire la transferul lui Olimpiu Moruțan și spune că e imposibil ca fotbalistul să ajungă la Galatasaray în condițiile actuale:

L-am urmărit pe Moruțan pentru prima dată în 2017. Poate că dacă aveam o echipă secundă în liga a doua sau a treia, l-am fi putut transfera pentru a-și continua dezvoltarea acolo. Dacă l-am fi putut lua la acea vârstă, și-ar fi asigurat creșterea alături de noi.
Acum se vorbește de o sumă foarte mare de bani. E un jucător care ne place foarte mult, dar nouă ne este imposibil să ajungem la acest nivel. Îmi place de el și cred că poate deveni și mai bun în anii următori”, a spus Terim, potrivit Ajansspor.


UPDATE. Fatih Terim: „Suma solicitată în schimbul lui Morțan nu e cea pe care ne-o dorim!”

Antrenorul de la Galatasaray spune că în continuare prețul solicitat de Gigi Becali, de 10 milioane de euro, este principala problemă care stă în calea realizării transferului:

Suma solicitată în acest moment pentru Moruțan nu este la nivelul celei pe care dorim noi să o oferim”, a spus Fatih Terim, potrivit jurnalistului Ertan Suzgun.


UPDATE. Fatih Terim neagă faptul că ar fi existat o discuție oficială între Galatasaray și FCSB. Mai mult, antrenorul lasă de înțeles că în acest moment nu se pune problema unui transfer:

Nu am avut nicio discuție oficială pentru Olimpiu Moruțan și nici nu a existat o întâlnire oficială”, a spus Fatih Terim, pentru A Spor, duminică după-amiază.


Gigi Becali începuse să-și frece mâinile de bucurie, anunțând un nou transfer de senzație. Olimpiu Moruțan la Galatasaray, clubul la care au scris istorie Gică Hagi și Gică Popescu.

Patronul FCSB nici nu concepea ca Olimpiu Moruțan să nu ajungă și el pe malurile Bosforului. La 10 milioane de euro visa Becali de pe urma transferului „perlei” sale. Chiar a anunțat că transferul e rezolvat în proporție de 99%. Mai rămânea acel 1%, un procent infim, dar care ar putea să facă diferența.

Președintele lui Galatasaray a reacționat după ce Gigi Becali a dat ca și sigur transferul fotbalistului său. Burak Elmas susține că mutarea e imposibilă și a argumentat de ce.

Nu avem nicio inițiativă în acest transfer din cauza costului lui Moruțan”, a declarat președintele lui Galatasaray, potrivit publicației Haberler.

Lucrurile se complică așadar în cazul lui Olimpiu Moruțan, care ar mai putea zăbovi în curtea FCSB.

Giovanni Becali este și el în stand by

Giovanni Becali a confirmat interesul clubului turc pentru Olimpiu Moruțan, însă totul se învârte în jurul banilor. Mutarea se poate face doar dacă turcii acceptă să achite 10 milioane de euro, afirmă consilierul firmei care intermediază transferul.

Cu Moruțan, clubul e interesat și așteptăm să vedem. În momentul în care va fi 99.99999%, voi anunța și eu. Ce fac eu? Stau să mă pun pe Instagram? Ce sunt eu? Eu nu mă fotografiez, am doar o fotografie în 31 de ani, una cu Mourinho și Crăciunescu, pe care mi-a dat-o Crăciunescu, atât.

E o sumă de 10 milioane de euro, Gigi nu acceptă nici 9.5, nici 9.9. El acceptă 10 milioane, ce mi-a scris într-o scrisoare exclusivă. Jucătorul e exclusiv pentru firma Becali Sport, exclusiv cu suma de 10 milioane.

Doar atunci se face transferul. Galatasaray tratează acum, vorbesc între ei, Fatih Terim îl place, dar nu el decide suma de transfer”, a declarat Giovanni Becali, la Digi Sport Matinal.

Olimpiu Moruțan, 22 de ani, este cotat la 2,8 milioane de euro, conform Transfermarkt. La FCSB, fotbalistul a adunat 104 meciuri, cu 14 goluri și 30 de pase decisive. La Galatasaray ar putea juca în acest sezon trei români.