Presiune uriașă pe Alex Ioniță II. Conducerea Rapidului speră că el va aduce titlul pe Giulești în sezonul centenar

Ștefănescu Dragoș / 29.07.2022, 22:52
Presiune uriașă pe Alex Ioniță II. Conducerea Rapidului speră că el va aduce titlul pe Giulești în sezonul centenar

Rapid are ambiții mari în acest sezon din Superliga și a transferat mai mulți jucători importanți pentru a-și atinge obiectivele. Totuși, Daniel Niculae îl vede pe Alexandru Ioniță drept viitorul star din Giulești. Președintele de la Rapid consideră că Ioniță are toate calitățile necesare pentru a deveni un jucător important și în naționala României.

Așteptări uriașe de la Alexandru Ioniță. Daniel Niculae îl consideră viitorul star din Giulești

Rapid a început ezitant noul sezon din Superliga și a pierdut derby-ul cu CFR Cluj. În etapa a doua elevii lui Adrian Mutu au obținut o victorie importantă în fața rivalilor de la FCSB. Cum ambițiile în Giulești sunt foarte mari, așteptările sunt pe măsura acestora.

Rapid a făcut mai multe transferuri importante în această vară, dar l-a pierdut pe Rareș Ilie, care a fost vândut la OGC Nice. După plecarea acestuia, Daniel Niculae a identificat viitorul star din Giulești. Acesta este nimeni altul decât Alexandru Ioniță (27 de ani). Mijlocașul ofensiv a revenit la Rapid anul trecut după o perioadă extrem de grea în care a avut de ispășit o suspendare pentru dopaj. Președintele de la Rapid consideră că Ioniță are calități extraordinare și va avea un sezon foarte bun. Mai mult, Niculae este convins că mijlocașul ofensiv va juca cât de curând și în naționala României.

Alex Ioniţă în acest sezon va fi un cu totul alt jucător. Cred şi îmi doresc să fie cel mai bun sezon din cariera sa, pentru că e un băiat de mare caracter, cu nişte calităţi care sunt, din păcate, pe cale de dispariţie din fotbalul românesc.

S-a întors acasă, e în marea familie a Rapidului şi nu are cum să nu devină cel mai bun fotbalist din România în acest sezon. (n.r. e pariul tău?) Nu e niciun pariu, o să fie o certitudine.

(n.r. va ajunge din nou şi la naţională?) Sunt ferm convins. Dacă se va antrena cum a făcut-o şi sezonul trecut, şi în această perioadă înaintea începerii campionatului şi va continua pe această linie ascendentă, sunt ferm convins că va ajunge la echipa naţională”, a declarat Daniel Niculae pentru Orange Sport.

Rapid este foarte aproape să îl readucă în România pe Alexandru Mățan

Potrivit Gsp.ro, Rapid a ajuns deja la un acord cu Alexandru Mățan (22 de ani). Plecat cu surle și trâmbițe în Statele Unite ale Americii, la Columbus Crew, Mățan nu s-a adaptat în Major League Soccer. El nu a reușit să marcheze niciun gol în cele 37 de meciuri jucate. În ultima perioadă nici măcar nu a mai prins echipa mare la clubul din Ohio și a fost folosit la cea secundă.

Din acest motiv, oficialii clubului nord-american nu mai vor să îl păstreze și pentru sezonul viitor. Rapid s-a mișcat imediat și a profitat de această situație. Nu mai puțin de 1,5 milioane de euro i-a plătit Columbus Crew lui Gică Hagi pentru a-l transfera pe Alexandru Mățan, în martie 2021.

Sursa citată nu a dat nicio informație privitoare la suma pe care giuleștenii o vor achita în schimbul lui Mățan. De asemenea, poate fi luată în calcul și varianta unui împrumut inițial. Dacă mutarea se va oficializa,  Mățan ar bifa a treia echipă din prima ligă din România, după Viitorul și FC Voluntari.