Plecare importantă de la Rapid anunțată de Adrian Mutu. Giuleștenii renunță la Alexandru Mățan

Olteanu Ștefan 03.12.2022, 12:24
Plecare importantă de la Rapid anunțată de Adrian Mutu. Giuleștenii renunță la Alexandru Mățan

Adrian Mutu a transmis în cadrul ultimei conferințe de presă că Alexandru Mățan a părăsit deja Rapid, pentru a se întoarce în Statele Unite ale Americii. Mijlocașul în vârstă de 23 de ani a revenit la Columbus Crew, club din Major League Soccer (MLS) alături de care mai are contract până în decembrie 2023.

„Este plecat în Statele Unite”. Adrian Mutu a anunțat despărțirea lui Alexandru Mățan de Rapid

Aventura lui Alexandru Mățan la Rapid a ajuns oficial la final, iar tânărul mijlocaș nu a apucat să evolueze decât șase meciuri în cele cinci luni pe care le-a petrecut sub comanda lui Adrian Mutu.

Pe 10 septembrie, el a părăsit accidentat terenul, la pauza duelului FC U Craiova – Rapid 1-0. Accidentarea s-a dovedit a fi una foarte gravă și de atunci nu și-a mai făcut apariția în lotul echipei giuleștene.

În schimb, în cadrul ultimei conferințe de presă, Adrian Mutu a dezvăluit că Mățan s-a întors deja în Statele Unite ale Americii. Fotbalistul mai are un an de contract în MLS, la Columbus Crew, însă pentru el urmează o nouă perioadă dificilă.

Mutu spune că Mățan a suferit o intervenție chirurgicală în State și a început deja recuperarea. Ulterior, când va fi complet refăcut, va încerca să prindă un loc în echipa americanilor:

„Da. Încă este sub contract. Este plecat în Statele Unite, să se opereze. Probabil va și rămâne acolo. După ultimul meci al nostru din decembrie este scadent împrumutul.

El încă e în recuperare, operat. Probabil va avea nevoie de câteva luni de refacere. Nu are rost să stea aici. Trebuie să urmeze tratamentul recomandat de doctor”, a declarat Adrian Mutu, la conferința de presă premergătoare duelului FC Argeș – Rapid.

În cele 6 meciuri pe care le-a jucat pentru Rapid, Alexandru Mățan nu a înscris și nu a oferit nicio pasă decisivă.

Va primi o nouă șansă în MLS? Columbus Crew și-a schimbat antrenorul

Alexandru Mățan rămâne în continuare un jucător cu potențial, având în vedere vârsta fragedă pe care o are. Cota lui de piață este de 1.300.000 de euro, potrivit Transfermarkt. El a evoluat la toate selecționatele de tineret ale României, însă în prima reprezentativă nu și-a făcut încă debutul.

Revenirea în SUA ar putea aduce la pachet și o veste bună pentru Alexandru Mățan. Presezonul din MLS începe în luna ianuarie a anului 2023, iar mijlocașul va avea ocazia de a-l impresiona pe noul tehnician.

Caleb Porter, cel care i-a fost antrenor lui Mățan la Columbus, a fost demis pe 10 octombrie, după mai bine de doi ani petrecuți la cârma echipei.

Momentan, de Columbus se ocupă interimarul Pablo Moreira, însă în perioada următoare conducerea ar putea numi un nou antrenor.

Printre numele vehiculate în presa din State se regăsește și cel al lui Gerardo „Tata” Martino, fost antrenor al Barcelonei, dar și selecționer al unor reprezentative precum Argentina și Mexic.

„Tata” Martino a devenit liber de contract după Campionatul Mondial din Qatar, iar Columbus Crew l-ar putea convinge să revină în MLS. În sezonul 2017 – 2018, Gerardo Martino a mai fost pe banca lui Atlanta.

Pentru Columbus Crew, Alexandru Mățan a jucat 37 de meciuri. În sezonul precedent, Columbus Crew a încheiat pe locul 8 în Conferința de Est din MLS.

Urmăriți Playsport.ro și pe