Previziune sumbră pentru naționala României: „Nu ajungem la Mondiale pentru că nu poți concura cu Dacia la Formula 1”

George Drafta 01.02.2023, 14:27
Previziune sumbră pentru naționala României: „Nu ajungem la Mondiale pentru că nu poți concura cu Dacia la Formula 1”

Florin Manea a devenit deja un critic obişnuit al selecţionerului Edi Iordănescu şi a Federaţiei Română de Fotbal.

Agentul FIFA care îi reprezintă printre alţii pe Radu Drăguşin şi Rareş Ilie este binecunoscut pentru clinciurile repetate cu oamenii de la loturile naţionale. Care nu le-au oferit suficiente şanse jucătorilor săi să îşi demonstreze valoarea. Faptul că tinerii nu sunt atât de băgaţi în seamă când vine vorba de convocări, îl pune pe gânduri pe impresar.

Florin Manea a ieşit din nou la atac
Florin Manea a ieşit din nou la atac

„Ce vedem la națională e efectul, cauza e tot ce se întâmplă până acolo. Naționala ar trebui să fie exemplul pentru cei de mai jos. Când zici că îi bați pe Armenia de îi omori și te omoară Armenia, nu te mai ia nimeni în serios. Este total neprofesionist tot ce se întâmplă. Nu știm să lucrăm.

Poate că Edi Iordănescu are un plan de joc, dar ca structură și strategie, pe termen mediu și lung, nu văd nimic. Batem pasul pe loc, vorbim de niște oameni care nu ne-au calificat campanii la rând și conduc destinele fotbalului românesc în continuare. Mi se pare ciudat că Hagi sau alți mari jucători nu sunt prinși în angrenajul FRF”, a declarat impresarul pentru sport.ro. 

Explicaţia plastică a eşecurilor

România nu a mai ajuns la un turneu final de Cupă Mondială din secolul trecut. În 1998 am fost prezenţi pentru ultima oară la sărbătoarea fotbalului. Următoarea încercare pentru naţională o reprezintă preliminariile Euro 2024, care vor debuta în mai puţin de două luni.

Edi Iordănescu a fost recent ţinta criticilor lui Florin Manea
Edi Iordănescu a fost recent ţinta criticilor lui Florin Manea

„Nu poți să te duci cu Dacia la Formula 1. Ultima mașină clasată la Formula 1 bate toate mașinile de pe stradă. Nu e o rușine să îți știi nivelul, nu trebuie să îți plângi de milă, trebuie să te ambiționezi și să te duci să muncești mai mult. Trebuie să înțelegem că suntem intermediari de jucători, nu putem mai mult.

Croații, sârbii, ăștia de vând ca lumea, pentru că ei bagă jucătorii la 16-17 ani. Noi zicem că ‘nu, e mic, nu are experiență, trebuie să mai crească!’. La 24 de ani nu îl mai ia nimeni. Stoichiță zice că nu îl bagă pe Drăgușin, că dacă greșește. Și dacă greșește ce? Greșește Van Dijk, greșește Chiellini, greșește Ramos, greșește Chiricheș!”, au fost argumentele lui Florin Manea.

Nou atac la Florin Bratu

După ce a avut un schimb dur de replici cu Florin Bratu în urmă cu un an şi jumătate, acum Florin Manea îl pune din nou la colţ pe fostul selecţioner de la tineret. O declaraţie l-a deranjat nespus de mult.

Florin Bratu a fost selecţionerul tricolorilor mici până în vara anului trecut
Florin Bratu a fost selecţionerul tricolorilor mici până în vara anului trecut

„Îmi venea să sparg televizorul. Antrenorul echipei naționale, Florin Bratu, iese la televior și zice ‘eu când nu jucam în Franța, mă întorceam la Dinamo’. E cel mai prost sfat pe care poți să-l dai ca fost jucător! Stai acolo și luptă pentru locul tău până joci! Noi ridicăm mâna și vrem la mama acasă. Vin la Borcică, că îmi dă el banii, fac mitraliera… De ce să mă bat să joc la Nantes?”, a transmis furios agentul FIFA.

Urmăriți Playsport.ro și pe