Prezentare fabuloasă a lui Neymar la Al Hilal. Brazilianul i-a luat fața lui Cristiano Ronaldo în Arabia Saudită

Ioan Valentin Oprea 19.08.2023, 22:04
Prezentare fabuloasă a lui Neymar la Al Hilal. Brazilianul i-a luat fața lui Cristiano Ronaldo în Arabia Saudită

Prezentare de gală pentru Neymar la Al-Hilal. Peste 68.000 de fani au venit să-i ureze bun-venit starului brazilian.

Focuri de articifii şi un un spectacol plin de lumini au pregătit saudiţii pentru prima apariţie a lui Neymar la Riad. Cu ajutorul dronelor, arabii au recreat pe cer chipul lui Neymar, care a asistat încântat la această primire.

90 de milioane de euro au plătit oficialii de la Al-Hilal pentru a obţine semnătura fotbalistului în vârstă de 31 de ani. Contractul a fost încheiat pe o perioadă de doi ani de zile, iar fostul jucător de la PSG va fi răsplătit cu câte o sută de milioane de euro pe sezon.

Aceeaşi sumă o primeşte şi Karim Benzema la Al-Ittihad. Cristiano Ronaldo rămâne cel mai bine plătit om din fotbalul saudit, cu câte două sute de milioane de euro anual. Atât Benzema, cât şi Neymar obţin alte multe zeci de milioane de euro de la arabi prin contracte de sponsorizare.

Au fost foarte activi pe piaţa transferurilor

Al-Hilal a investit sume uriaşe în această perioadă de mercato. Neymar nu este singurul nume important care şi-a pus semnătura pe un acord cu trupa din capitala Riad. În această vară, au făcut joncţiunea cu lotul alb-albaştrilor Ruben Neves, Kalidou Koulibaly, Sergej Milinkovic-Savic sau Aleksander Mitrovic.

În total, conducerea lui Al-Hilal a pus pe masă aproape 350 de milioane de euro pentru a-şi întări echipa şi a ataca titlul.

Saudiţii au fost aproape de a-l achiziţiona şi pe Leo Messi. Deşi presa internaţională a scris că Al-Hilal l-ar fi curtat pe decarul argentinian cu un salariu de patru sute de milioane de euro pe an, Messi a ales, în cele din urmă, să evolueze pentru Inter Miami, în SUA.

O altă ţintă importantă a celor de la Al-Hilal a fost atacantul belgian Romelu Lukaku. Prolificul atacant legitimat în prezent la Chelsea Londra a efectuat chiar o vizită oficială la Riad, dar cele două părţi nu au ajuns la un acord în ceea ce priveşte banii.

Urmăriți Playsport.ro și pe