Prezentare oficială pentru Valentin Mihăilă. Românul este noul jucător al Atalantei Bergamo

Ștefănescu Dragoș 31.01.2022, 20:32
Prezentare oficială pentru Valentin Mihăilă. Românul este noul jucător al Atalantei Bergamo

Atalanta Bergamo l-a prezentat astăzi în mod oficial pe Valentin Mihăilă. Astfel, românul revine în Serie A, la una dintre echipele puternice, care se luptă la primele locuri.

Valentin Mihăilă, prezentat oficial la Atalanta Bergamo

În acest sezon, Valentin Mihăilă (21 de ani) a traversat o perioadă mai puțin bună la Parma. În ciuda evoluțiilor mai slabe din ultimele luni, jucătorul român se bucură în continuare de o cotă foarte bună. Ca și în cazul lui Dennis Man, Mihăilă nu și-a găsit încă locul în sistemul 3-5-2 implementat de noul antrenor al parmegianilor, Vincenzo Iachini.

După ce în ultima perioadă s-a vorbit despre o posibilă întoarcere a lui Dennis Man în Serie A, Valentin Mihăilă este cel care a revenit pe prima scenă a fotbalului italian. Gazzetta dello Sport anunța ieri că atacantul român ar putea ajunge la Atalanta. Jurnaliștii italieni au dezvăluit că antrenorul Gian Piero Gasperini este impresionat de Mihăilă și a cerut conducerii clubului transferul său.

Astăzi, mutarea lui Mihăilă la Atalanta a fost confirmată în mod oficial de către clubul bergamasc. Italienii l-au prezentat pe jucătorul român pe pagina de Twitter a clubului.

Atalanta l-a adus pe Mihăilă sub formă de împrumut  până la sfârșitul sezonului, cu drept de cumpărare la vară. Clubul din Serie A a plătit 1 milion de euro pentru împrumutul românului.Bergamascii ar urma să plătească pentru transferul definitv al lui Mihăilă suma de 13 milioane de euro.

Ilie Dumitrescu are încredere în Valentin Mihăilă

După ce transferul lui Mihăilă la Atalanta a fost oficializat, Ilie Dumitrescu a comentat revenirea fotbalistului român în Serie A. Fostul mare internațional și-a arătat încrederea în calitățile lui Mihăilă. Dumitrescu consideră că principala calitate a acestuia este ”explozia”, atu ce-l va impune în prima echipă a Atalantei.

Mihăilă a demonstrat în Serie A că are potențial, că are calități. Presiunea a fost mare pe el și pe Man pentru a salva echipa de la retrogradare. Scouterii și-au dat seama că el poate da randament într-un anumit sistem. Suma de transfer nu este foarte mare, astfel că Atalanta nu riscă mult. Ar fi ideal să-l vedem pe Mihăilă în garnitura de start, are niște calități rare pentru fotbalul românesc.

Are o viteză extraodinară, o sclipire în duelurile unu contra unu, altfel nu intra la Atalanta. Nu îi va fi ușor la început, dar dacă își va arăta calitățile sunt convins că va avea un viitor foarte bun. Eu cred în copilul ăsta! Nu mai sunt jucători români cu explozia lui Mihăilă, altfel nu ajungea la Atalanta. Hai să-i ținem pumnii, să fim alături de el”, a spus Ilie Dumitrescu, la Digi Sport.