Prima acțiune a lui Sorin Cârțu, după ce Mihai Rotaru l-a trecut în „rezervă”! Anunță când va fi numit noul antrenor

Robert Zanfir 21.12.2022, 08:15
Prima acțiune a lui Sorin Cârțu, după ce Mihai Rotaru l-a trecut în „rezervă”! Anunță când va fi numit noul antrenor

Sorin Cârțu (67 de ani) a anunțat când va fi numit noul antrenor principal de la Universitatea Craiova. Președinte ales al oltenilor, fostul mare jucător din Bănie a fost trecut în „rezervă” de Mihai Rotaru, după demisia lui Mirel Rădoi. „Până în vară, eu voi conduce executiv clubul”, a spus omul de afaceri.

Cu 38 de puncte după 21 de etape, Universitatea Craiova este abia pe locul 5 la finalul anului. Demisia lui Mirel Rădoi a zdruncinat din temelii clubul, iar Mihai Rotaru a vorbit de un „moment zero”. Mai mult, omul de afaceri din Bănie a anunțat că va prelua funcția de președinte executiv până la finalul sezonului.

Sorin Cârțu anunță când va fi numit noul antrenor de la Universitatea Craiova

Dragoș Bon nu va zăbovi mult pe banca oltenilor. Urmașul lui Mirel Rădoi a scos echipa din criză cu două victorii consecutive, dar va fi înlocuit în pauza de iarnă. Cârțu spune că noul tehnician va fi anunțat până în Revelion. Craiova va avea parte și de două – trei transferuri de jucători.

„Deocamdată ne gândim. Oricum, în zilele următore vom anunța. Sunteți primii care vor afla. Da, înainte de Anul Nou, chiar și mai devreme. Pe 4 ianuarie echipa pleacă deja în Turcia.

Ne gândim și la niște jucători care să îmbunătățească echipa. Sunt discuții cu antrenori, dar nu pot să vă avansez… vedem”, a spus Sorin Cârțu, la Pro Arena.

Universitatea Craiova, la egalitate cu Rapid și FCSB

Dacă CFR Cluj va câștiga ultimul meci din 2022, Dan Petrescu și ai lui vor urca pe primul loc, la 9 puncte distanță de urmăritoare. Șefii Craiovei consideră că doar un antrenor cu experiență poate readuce echipa pe drum ascendent în a doua parte a campionatului.

„Se caută un antrenor cu mai multă experiență, cu un nume mai mare, așa se dorește la Universitatea Craiova. Sper să fie inspirată conducerea, iar eu îmi doresc să rămân aproape de echipă.

Eu am redresat mereu echipa când s-a apelat la mine, sunt pregătit. Ne-am consolidat poziția în play-off și am mare încredere că vom arăta mult mai bine și nu vom mai întâlni asemenea momente tensionate”, a spus Dragoș Bon, după meciul cu Chindia, scor 3-0.

Până în vară, voi conduce eu din nou executiv acest club. Voi funcționa ca un președinte de club, cum sunt președinții în Anglia sau Germania.

Voi aproba transferurile, voi aproba numirea antrenorului, voi aproba bugetele. Sorin Cârțu va fi lângă mine, dar eu voi conduce clubul din punct de vedere executiv”,
Mihai Rotaru,

Urmăriți Playsport.ro și pe