Prima apariție majoră a lui Marian Olaianos după ce a fost dat afară de TVR. Ce meci a comentat

Alex Matei 03.06.2023, 14:56
Prima apariție majoră a lui Marian Olaianos după ce a fost dat afară de TVR. Ce meci a comentat

Comentatorul Marian Olaianos a bifat prima apariție publică majoră după scandalul care i-a determinat pe șefii TVR să-i desfacă disciplinar contractul de muncă. Acesta a luat parte la un eveniment cu totul și cu totul special.

Marian Olaianos, prima apariție majoră după ce a fost dat afară de TVR

România All Stars și Galatasaray Legends s-au „duelat”, vineri, 2 iunie, pe Cluj Arena, într-un meci demonstrativ disputat cu prilejul noii ediții Sports Festival 2023, cel mai mare festival din România dedicat sportului. Gică Hagi, Gică Popescu, Adrian Mutu, Adrian Ilie, Mario Jardel sau Hamit Altintop sunt doar câteva dintre numele uriașe care au intrat pe teren, stârnind ropote de aplauze din tribune.

Partida s-a încheiat la egalitate, scor 4-4, dar a existat și un câștigător: publicul. Peste 15.000 de spectatori din toate categoriile de vârstă au venit să revadă în acțiune legendele României și ale grupării „Cim-Bom”. În plus, evenimentul a marcat revenirea lui Marian Olaianos după scandalul care i-a adus demiterea din TVR.

Acesta a fost announcer și a întreținut atmosfera, în calitate de amfitrion, pe toată durata demonstrativului. Nu mai bifase o apariție publică majoră din primăvară, când a fost dat afară de Televiziunea Publică, în urma scandalului cu Nadine Vlădescu.

TVR i-a desfăcut disciplinar contractul de muncă. Anunțul oficial

Concret, fosta colegă a susținut cu tărie că Olaianos a agresat-o în repetate rânduri și chiar a obținut un certificat medico-legal în sprijinul acestor acuzații, reclamând, totodată, incidentul. Conducerea postului public a demarat o anchetă, după care i-a înmânat comentatorului decizia de sancționare cu desfacerea disciplinară a contractului de muncă.

Ulterior, acesta a recunoscut agresiunea, dar a invocat tensiunea emoțională acumulată, afirmând că a fost hărţuit sexual de Nadine Vlădescu. În spațiul public nu au fost dezvăluite toate detaliile din dosar.

„Joi, 9 martie, reprezentanții SRTv i-au înmânat lui Marian Olaianos decizia de sancționare cu desfacerea disciplinară a contractului de muncă. Decizia a fost emisă ca urmare a raportului comisiei de cercetare disciplinară, elaborat în baza sesizării depuse de Nadine Vlădescu, în luna octombrie 2022, privind fapte de violență fizică și verbală a unui angajat al TVR – jurnalistul Marian Olaianos – asupra sa, însoțită de certificat medico-legal și de alte documente medicale.

Cercetarea disciplinară a fost demarată în urma sesizării primite de angajator de la Nadine Vlădescu şi în baza dispoziţiei Președintelui-Director General al SRTv, Dan Cristian Turturică. Raportul comisiei de cercetare disciplinară a fost înaintat Preşedintelui–Director General, în data de 1 februarie 2023, cu propunerea de sancționare a lui Marian Olaianos prin desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă”, se arată în comunicatul emis de Serviciul Comunicare, Relaţii Publice şi Protocol al TVR.

Urmăriți Playsport.ro și pe