Ianis Hagi, titularizat de Giovanni van Bronckhorst în duelul Rangers – Sparta Praga din Europa League. Florin Niță, doar rezervă la cehi

Olteanu Ștefan / 25.11.2021, 21:13

Ianis Hagi va avea o misiune dificilă în încercarea de a-i câștiga încrederea noului său antrenor. Giovanni van Bronckhorst (46 de ani) a preluat-o recent pe Rangers, iar în această seară va debuta în Europa League. Ianis Hagi este anunțat doar rezervă la partida cu Sparta Praga.

Ianis Hagi, titular în Rangers – Sparta Praga

UPDATE. Giovanni van Bronckhorst le-a dat peste nas jurnaliștilor britanici și l-a titularizat pe Ianis Hagi. Mai mult, mijlocașul român va evolua într-un sistem nou. Tehnicianul olandez a preferat o așezare în sistem 4-2-3-1, cu Ianis Hagi în postura de „număr 10”. În mandatul lui Steven Gerrard, Ianis a evoluat pe postul de aripă dreapta, într-un sistem 4-3-3.

Florin Niță este doar pe banca de rezerve a cehilor de la Sparta Praga.

Echipele de start:

Rangers: McGregor – Tavernier, Goldson, Bassey, Barisic – Kamara, Davis – Aribo, Hagi, Kent – Morelos

Slavia Praga: Holec – Hancko, Krejci, Panak, Wiesner – Pavelka, Sacek – Krejci, Hlozek, Haraslin – Minchev


Ianis Hagi, anunțat rezervă cu Sparta Praga! Prima ciocnire între mijlocașul român și noul său antrenor

Noul antrenor de la Rangers, Giovanni van Bronckhorst, vrea mai mult de la Ianis Hagi. „Șeptarul” formației de pe Ibrox a fost doar rezervă la debutul lui van Bronckhorst, în Cupa Ligii Scoției. Rangers a pierdut pe teren propriu, scor 1-3 în fața celor de la Hibernian, iar Ianis a evoluat în ultimele 30 de minute ale acelei partide.
Se pare că istoria se va repeta și în această seară, la primul duel al lui Giovanni van Bronckhorst din Europa League. Ianis Hagi este anunțat rezervă pentru partida cu Sparta Praga, potrivit britanicilor de la Sports Mole. În locul său, antrenorul olandez îl preferă pe Joe Aribo, mijlocaș polivalent de 25 de ani care a înscris 3 goluri și a oferit 3 pase decisive în acest sezon.
Potrivit sursei menționate anterior, echipa de start pregătită de van Bronckhorst va arăta în felul următor:

McGregor – Tavernier, Goldson, Balogun, Barisic – Lundstram, Davis, Kamara – Aribo, Morelos, Kent;

Ianis Hagi ar putea fi nevoit să joace într-un nou sistem sub comanda lui Giovanni van Bronckhorst

Jurnaliștii britanici au aflat recent că van Bronckhorst vrea să schimbe sistemul de joc al echipei.

Dacă Steven Gerrard folosea 4-3-3, cu Ianis Hagi în flanc, olandezul este adeptul sistemului 4-2-3-1, în care mijlocașul român ar putea primi rolul decarului.

Jack va face pereche cu Glen Kamara la baza compartimentului median, cu Ianis Hagi ocupând rolul de număr 10”, a scris publicația Daily Record.

Se pare că tehnicianul olandez întârzie să schimbe sistemul și Ianis Hagi rămâne în continuare în afara „primului 11”.

Cu toate acestea, Ianis Hagi face în continuare parte din planurile lui van Bronckhorst, care nu vrea să renunțe la niciun fotbalist din lot.
Potrivit Sky Sports, managerul olandez a primit asigurări din partea clubului că nu va fi nevoit să vândă niciun jucător până la finalul sezonului. Ianis Hagi este dorit de mai multe echipe ale Europei, astfel că vestea nu este tocmai bună pentru fiul lui Gică Hagi.

În ultima vreme, presa britanică a vorbit despre un eventual transfer al lui Ianis Hagi la Aston Villa, noua echipă a lui Steven Gerrard.