Prima contră pentru Dan Șucu la Rapid. Una dintre țintele principale ale giuleștenilor are șanse minime să semneze în această vară

Robert Zanfir / 02.07.2022, 20:40
Prima contră pentru Dan Șucu la Rapid. Una dintre țintele principale ale giuleștenilor are șanse minime să semneze în această vară

Marco Dulca (23 de ani) va continua, cel mai probabil, la Chindia Târgoviște. Mijlocașul este unul dintre jucătorii doriți de Rapid în această pauză de iarnă. Între timp, giuleștenii au primit interdicție la transferuri, după cum Playsport a anunțat în exclusivitate. Spre nemulțumirea lui Adi Mutu, care cere transferuri din cantonamentul austriac.

Mai sunt două săptămâni pănă la reluarea campionatului, iar Rapid încă nu știe dacă se poate baza sau nu pe transferurile perfectate în această vară. Mai mult, Adi Mutu și compania au primit o nouă lovitură. Alex Ioniță a fost suspendat încă o dată de ANAD și ar putea rata primele două meciuri. „Vișiniii” au un program infernal, cu CFR Cluj, FCSB și Universitatea Craiova ca prime adversare.

Prima contră pentru Dan Șucu la Rapid. Marco Dulca, șanse minime să ajungă în Giulești

În acest context, Adi Mutu se vede obligat să renunțe și la varianta Marco Dulca. Mijlocașul se antrenează cu Chindia, iar Adi Mihalcea este convins că va rămâne sub comanda lui.

„Avem deja mai mult de două săptămâni, lucrurile sunt normale în această perioadă, o perioadă de încărcătură, băieţii răspund destul de bine. Până la urmă, toată munca asta trebuie să dea rezultate la începutul campionatului.

Nu avem lotul complet în momentul de faţă, mai avem nevoie de cel puţin doi jucători de atac şi încă un fundaş polivalent. Şi cred că, dacă ar veni aceşti jucători, am avea un lot destul de competitiv.

Dulca, ca de altfel toţi jucătorii, sunt implicaţi sută la sută, nu am avut niciun fel de problemă, el a înţeles situaţia, cu siguranţă va rămâne la noi şi crede-mă că nu am văzut niciun fel de resentiment.

Ştie că trebuie să muncească, că poate creşte şi că poate ajunge la o echipă mai bună, dar momentan încă este jucătorul Chindiei şi va rămâne la noi”, a declarat Adrian Mihalcea, pentru Orange Sport.

Chindia s-a salvat de la retrogradare în urma barajului cu Concordia Chiajna. Totuși, dâmbovițenii au decis să renunțe la Emil Săndoi. Denis Dumitraşcu, Deian Boldor, Modestas Vorobjovas, Robert Riza, Andreas Mihaiu şi Constantin Dima au sosit la club, în timp ce alţi nouă jucători au plecat. Semn că Adi Mihalcea are parte de tot sprijinul și toată încrederea șefilor.

Mutu: Conducerea știe că avem nevoie de dubluri!

„Se pot întâmpla multe și trebuie să avem jucători pentru a putea juca în pozițiile corecte, nu așa cum s-a întâmplat în ultimele 3 meciuri din sezonul trecut, atunci când am rămas fără Belu și a trebuit să joc ba cu Kait fundaș dreapta, ba cu cu altul acolo.

Și asta s-a văzut, pentru că Kait nu era fundaș dreapta, Carnat nu era fundaș dreapta, Moise nu e fundaș dreapta, deci asta s-a văzut și în evoluția lor, dar mai ales în evoluția echipei.

Deci trebuie evitat acest lucru. De aceea, cred că și conducerea știe că ar trebui să avem duburi pe toate posturile”, a precizat Mutu după al doilea meci din cantonamentul austriac.

Până acum, Rapid a realizat patru transferuri. Au venit: Andrei Ciobanu (24 ani / mijlocaș central / FCV Farul / 100.000 euro), Valentin Costache (23 ani / extremă stânga / CFR Cluj / 100.000 euro), Florin Ștefan (26 ani / fundaș stânga / CFR Cluj / 200.000 euro), Paul Iacob (25 ani / fundaș central / Chindia Târgoviște / liber de contract).

Rapid e o echipă de tradiție. Îmi doresc să salvez Chindia de la retrogradare și din vară voi vedea ce va fi.

Eu mă bucur că am luat un punct cu o echipă care nu trebuie să lipsească din play-off. Eu mă gandesc la un transfer în străinătate sau, de ce nu?, în țară,
Marco Dulca la finalul partidei Chindia – Rapid 0-0, din runda a 7-a din play-out.