Prima dezertare de la CFR Cluj. Unul dintre jucătorii campioanei e pregătit să plece în iarnă

Gabriel-Alexandru Ioniță 20.11.2022, 22:32
Prima dezertare de la CFR Cluj. Unul dintre jucătorii campioanei e pregătit să plece în iarnă

Sunt șanse foarte mari ca Ibrahima Mbaye să plece de la CFR Cluj, înainte de a juca vreun minut într-un meci oficial. Fundașul dreapta senegalez în vârstă de 28 de ani a ajuns în Gruia la jumătatea lunii septembrie, din postura de jucător cu peste 100 de meciuri în Serie A și de câștigător al Cupei Africii pe Națiuni.

Ibrahima Mbaye vrea să plece de la CFR Cluj, după ce nu a fost folosit deloc de Dan Petrescu

Doar că Dan Petrescu nu a mizat deloc pe serviciile sale. În detrimentul său au fost preferați Cristi Manea sau Christopher Braun. Așa că, în mod evident, Mbaye își dorește să plece cât mai repede de la campioana României, după cum a anunțat chiar impresarul acestuia, Beppe Accardi.

„Evaluăm multe situaţii. Am crezut că transferul la CFR Cluj este un lucru bun. Acum nu mai e pe listă. În ianuarie vom căuta o altă echipă, pentru că e o situaţie paradoxală”, a spus el potrivit tuttomercatoweb.com.

Rămâne de văzut în ce condiții se va face această reziliere a contractului. Totuși, este de așteptat ca cei din conducerea CFR-ului să accepte fără prea multe negocieri ca Ibrahima Mbaye să plece liber de contract, întrucât acesta are un salariu destul de mare.

Ibrahima Mbaye a fost crescut la academia lui Inter Milano, unde nu a avut însă foarte multe șanse. Mbaye a fost împrumutat la un moment dat la Livorno, înainte de a ajunge la Bologna, inițial tot sub formă de împrumut, iar ulterior definitiv în schimbul sumei de 3.5 milioane de euro.

Internaționalul senegalez, cu 8 selecții și niciun gol marcat, a evoluat timp de 7 ani la Bologna, unde a fost un jucător destul de important și a prins constant primul 11. S-a despărțit de această echipă la începutul lunii septembrie, iar la scurt timp a semnat din postura de jucător liber de contract cu campioana CFR Cluj. El este campion en-titre al Africii cu naționala Senegalului.

Transferul lui Jefte Betancor este doar o chestiune de timp

Acest anunț al impresarului lui Mbaye a venit în contextul în care în scurt timp se va oficializa și plecarea lui Jefte Betancor la Pafos, în Cipru, după cum a dezvăluit Vlad Dragomir, mijlocașul central român legitimat la această echipă.

„Jeff (n.r. – Jefte Betancor) se antrenează bine cu noi. Doar că am înțeles că va avea drept de joc doar din iarnă. E un coleg foarte bun, gândește mereu pozitiv și mi-a spus că e foarte fericit aici”, a spus el potrivit prosport.ro.