Prima divergență majoră după ce Boloni a venit la București. Un nume cu greutate îl contestă pe tehnicianul român

Dragos Stefanescu 07.01.2022, 14:35
Prima divergență majoră după ce Boloni a venit la București. Un nume cu greutate îl contestă pe tehnicianul român

Ladislau Boloni a venit la București pentru a purta discuții cu FRF în vederea preluării funcției de selecționer. Prima divergență majoră a apărut deja, un nume cu greutate contestându-l pe tehnicianul român.

Boloni este în pole position pentru postul de selecționer

Telenovela numirii noului selecționer la echipa națională de fotbal a României continuă și la început de an 2022. După ce au fost refuzați pe rând de Gică Hagi, Răzvan Lucescu și Dan Petrescu, conducătorii FRF au întocmit o nouă listă de antrenori. Adrian Mutu, Edi Iordănescu și Ladislau Boloni sunt tehnicienii care se află în acest moment în cursa pentru naționala României.

În ciuda faptului că toate vocile îl dădea pe Adrian Mutu ca favorit clar, varianta Ladislau Boloni a prins contur tot mai mult. După ce Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță au fost la Nisa pentru o primă rundă de discuții cu Boloni, acesta a venit în țară pentru a pune la punct ultimele detalii.

Ladislau Boloni, contestat de un nume cu greutate

Eventuala numire a lui Boloni la cârma naționalei nu este însă văzută cu ochi buni de toată lumea. Fostul mare internațional, Gică Craioveanu, consideră că Boloni este deconectat de realitatea fotbalului  românesc. Acesta susține că ideal pentru postul de selecțioer este un antrenor tânăr care să continue munca lui Mirel Rădoi.

E pierdut de realitatea fotbalului din România. E părerea mea, nu vreau să mă cert cu nimeni. Trebuia un antrenor tânăr, care să continue ce a făcut Mirel, care a schimbat jocul echipei naționale. Echipa națională a jucat bine, un fotbal diferit față de ce se juca pe timpuri. Eu am dubii, nu știu dacă e antrenorul ideal pentru echipa națională. Ok, are personalitate, e un fost jucător important, dar cred că la echipa națională trebuia să vină cineva care să știe exact ce înseamnă acum fotbalul românesc”, a declarat Gică Craioveanu, la Digi Sport.

Condițiile lui Ladislau Boloni

Ladislau Boloni a pus câteva condiții clare pentru a prelua naționala României. Tehnicianul dorește un contract pe 4 ani, pentru a avea la dispoziţie două campanii de calificare. Se pare că pretențiile salariale ale lui Boloni se încadrează în plafonul salarial stabilit de FRF, adică nu mai mult de 25.000 de euro pe lună.

La sosirea în România, Ladislau Boloni a evitat să vorbească despre negocierile cu FRF. Tehnicianul s-a limitat la a face doar câteva urări pentru noul an.

Mă bucur că sunteţi mulţi. V-am adus ceva cadouri, dar sunteţi atât de mulţi încât nu pot să dau la toată lumea. Vă doresc la mulţi ani, sănătate multă”, a declarat Ladislau Boloni.

Urmăriți Playsport.ro și pe