Prima întâlnire dintre Andrei Cristea și Gigi Becali, de neuitat: “Era în foișor, mânca brânză cu roșii!” Cum a ratat atacantul un transfer de patru milioane de euro

Ștefănescu Dragoș / 21.06.2021, 22:00
Prima întâlnire dintre Andrei Cristea și Gigi Becali, de neuitat: “Era în foișor, mânca brânză cu roșii!” Cum a ratat atacantul un transfer de patru milioane de euro

Andrei Cristea, atacantul ajuns la 37 de ani, este aproape de finalul carierei de fotbalist. În ciuda vârstei Cristea ar mai dori să mai joace un an în Liga 1.

Prima întâlnire dintre Andrei Cristea și Gigi Becali, de neuitat: “Era în foișor, mânca brânză cu roșii!” Cum a ratat atacantul un transfer de patru milioane de euro

După o carieră prodigioasă (408 meciuri) în Liga 1 atacantul Andrei Cristea (37 de ani) se apropie de punerea ghetelor în cui. Experimentatul atacant al Politehnicii Iași, a marcat 7 goluri în sezonul 2020/2021 pentru echipa din Copou. Acesta însă nu-și dorește să continue la Iași, după ce echipa a retrogradat în Liga a 2-a. Cristea spune că se află în discuții cu mai multe cluburi din prima ligă și așteaptă ca tratativele să se concretizeze. Atacantul se declară încă motivat și consideră că mai are multe de oferit.

Aș vrea să mai joc, e clar că mi-aș dori să continui în prima ligă. Nu cred că e cazul să fac pasul înapoi. Sunt în discuții cu niște echipe, dacă nu iese, consider că ne-am făcut treaba destul de bine.

Mi-am dorit întotdeauna să îmi termin cariera cu capul sus, pe picioare, iar lumea să-și aducă aminte de mine drept jucătorul care a fost golgheterul campionatului, a dat goluri cu Valencia.

Motivat mai sunt, foarte important pentru mine este că și în momentul de față mă duc cu plăcere să mă antrenez. Dacă mi-ar fi dispărut unul dintre aceste două lucruri, cu siguranță m-aș fi oprit. Sunt realist, am o vârstă, anii au trecut frumos pentru mine.

Îmi doresc adrenalina, competiția, faptul că se deschid stadioanele este un lucru bune. Ne-a lipsit foarte mult tuturor asta, jucând cu stadioanele goale nu a fost prea plăcut, dar a fost mai bine decât atunci când am stat în pandemie și nu am putut juca”, a declarat Andrei Cristea, pentru GSP.ro.

Amintiri cu Gigi Becali 

Probabil că perioada cea mai de succes a carierei lui Andrei Cristea este cea petrecută la Steaua. El a fost adus de la FCM Bacău pentru o sumă record în acea perioadă pentru fotbalul românesc. Steaua a platit 1 milion de dolari pentru transferul lui Cristea.

Atacantul a jucat timp de doi ani în tricoul roș-albaștrilor în perioada 2004-2006. Pentru Steaua, Cristea a bifat 52 de partide și a înscris 10 goluri. Cele mai importante goluri ale sale sunt cu siguranță cele înscrise în poarta Valenciei în Cupa UEFA. Golurile sale au adus calificarea Stelei în fazele superioare ale competiției.

După 26 de ani, Cristea își amintește cu plăcere momentele petrecute la Steaua. Atacantul povestește amuzat momentul transferului său la Steaua dar și prima întâlnire cu Gigi Becali.

Am plecat la Steaua pentru că Sechelariu era mult mai apropiat de Gigi Becali. Era perioada cu PNG, cu politicul… Într-o după-amiază, eram cu Florin Prunea la un restaurant în Bacău, mă luase pe sub aripa lui.

Mă sună un viceprimar: “Vino repede la domnul Sechelariu acasă că plecăm”. Eu eram cu gândul că era nea Giovanni. Când am ajuns la Sechelariu acasă, Gigi Becali era într-un foișor, mânca brânză cu roșii.

Seche avea un bucătar care îi făcea saramură de crap. Când m-a văzut, m-a luat: “Ce faci, copile, vii la Steaua?! Hai să semnăm!”, povestește Cristea.

Imediat după meciul carierei sale, contra Valenciei, a fost aproape de un transfer fantastic, pentru  o sumă imensă pentru fotbalul românesc.

Mi-a zis doar: “Du-te la Gigi și ia acum o hârtie de transfer pentru 4 milioane de dolari!”. M-am dus la nea Gigi, el și-a dat seama despre ce e vorba și atunci a dat declarațiile acelea pompoase că vrea 20 de milioane pe Cristea și că nu vinde români, a completat Andrei Cristea, pentru sursa citată.