Prima lovitură a lui Edi Iordănescu. Săpunaru, gata să revină la echipa națională: „Va răspunde prezent”

Octavian Vasilescu 18.02.2022, 17:17
Prima lovitură a lui Edi Iordănescu. Săpunaru, gata să revină la echipa națională: „Va răspunde prezent”

Fundașul și căpitanul de la Rapid, Cristian Săpunaru (37 de ani), ar fi decis să revină la echipa națională după o pauză de aproape trei ani.

Antrenorul Rapidului, Mihai Iosif (47 de ani), a confirmat întâlnirea dintre Săpunaru și selecționerul Edi Iordănescu (43 de ani). Se pare că noul selecționer al României l-a convins pe Săpunaru să revină la lot:

Cristi Săpunaru, gata să revină la echipa națională

Săpunaru a avut o discuţie cu selecţionerul. Iar eu cred că dacă îl va convoca, el va răspunde prezent. Eu îmi doresc ca el să răspundă prezent.

Din câte ştiu ei doi sunt şi prieteni… iar eu cred că orice jucător bun poate fi un plus pentru echipa naţională”, a spus Mihai Iosif, la conferința de presă premergătoare partidei cu CFR Cluj.

Cristi Săpunaru și-a anunțat retragerea de la echipa națională pe 3 septembrie 2019. Câștigător al Europa League cu FC Porto, Săpunaru are la activ 36 de meciuri în echipa națională de seniori.

Edi Iordănescu, la Playsport Live: „Săpunaru și Tamaș sunt lideri”

Selecționerul Edi Iordănescu i-a lăudat pe Săpunaru și Tamaș, în cadrul unui interviu acordat pentru Playsport, iar căpitanul Rapidului ar fi gata să revină la lot:

Mi-e un pic prematur să fac așa aprecieri individuale. Nu cred că trebuie să conving pe nimeni. Trebuie ei să fie convinși că își mai doresc. Și nu mă refer la cei doi, ci în general la jucătorii care au ieșit un pic din circuitul naționalei.

Înainte de toate, nu e un clișeu când spun că ușile sunt deschise pentru orice jucător valoros. Selecția nu are vârstă, oricine ajunge la concluzia că poate aduce plus valoare, va avea ușile deschise.

Lucrurile trebuie să vină în sens invers. Jucătorii să vină cu toată încrederea și tot entuziasmul. Să demonstreze că merită să fie apelați și atunci când vin să demonstreze că merită să fie reapelați. Să fie continuitate.

În ce privește cele două nume (n.r Săpunaru și Tamaș). Nu mai au nevoie de prezentări, sunt jucători pe care cu toții i-am apreciat. Sunt lideri. Vom Vedea. Mă voi întoarce și spre competiția internă și îi vom lua în calcul și pe cei doi”, a declarat Edi Iordănescu, pentru Playsport.

Edi Iordănescu va debuta pe banca României într-un meci amical cu Grecia, pe 25 martie.

Programul naționalei în Liga Națiunilor

4 iunie 2022 – Finlanda – Bosnia și Herțegovina (19:00), Muntenegru – ROMÂNIA (21:45)
7 iunie 2022 – Bosnia și Herțegovina – ROMÂNIA (21:45), Finlanda – Muntenegru (21:45)
11 iunie 2022 – Muntenegru – Bosnia și Herțegovina (16:00), ROMÂNIA – Finlanda (21:45),
14 iunie 2022 – Bosnia și Herțegovina – Finlanda (21:45), ROMÂNIA – Muntenegru (21:45)
23 septembrie 2022 – Bosnia și Herțegovina – Muntenegru (21:45), Finlanda – ROMÂNIA (21:45)
26 septembrie 2022 – Muntenegru – Finlanda (21:45), ROMÂNIA – Bosnia și Herțegovina (21:45)

Urmăriți Playsport.ro și pe