Prima plecare de la FCSB! Fotbalistul a părăsit echipa într-un moment delicat

Gabriel Peneș 05.05.2021, 15:46
Prima plecare de la FCSB! Fotbalistul a părăsit echipa într-un moment delicat

Prima plecare de la FCSB! Fotbalistul a părăsit echipa într-un moment delicat pentru clubul patronat de Gigi Becali. Grecul Aristidis Soiledis ar fi primit încuviințarea acestuia de a se întoarce acasă. Mutarea e surprinzătoare, ținând cont că FCSB are infirmeria plină, inclusiv cu titularul de până acum al postului pe care joacă și Soiledis. Și mai sunt 5 partide dificile de jucat în play-off.

Prima plecare de la FCSB!

Echipa lui Gigi Becali se mai confruntă cu o problemă, după cea a accidentaților. Prima plecare de la FCSB! Ajuns „a cincea roată la căruță”, grecul Aristidis Soiledis a părăsit deja trupa roș-albastră. Fundașul de 30 de ani a fost adus de la Botoșani, în 2019, pentru 75.000 de euro. În acest sezon, însă, el a devenit a treia variantă pentru postul de fundaș stânga. I-au luat fața Ionuț Panțîru și sârbul Risto Radunovic. Problema cea mare este că Panțîru, care redevenise titular, s-a accidentat grav și va lipsi până la finalul sezonului.

Așa că greul postului a căzut pe Radunovic, pe care-l așteaptă 5 partide foarte grele, încărcate cu marea miză a câștigării titlului. În aceste condiții, pare ciudată opțiunea lui Becali de a-i permite grecului să intre, practic, în vacanță. Conform ProSport, Soiledis ar fi deja în Grecia, el nemaiprezentându-se la antrenamentele echipei în ultima săptămână. Aceeași publicație susține că Becali i-ar fi transmis acordul său pentru plecare, în condițiile în care lui Soiledis nu i s-a mai propus înnoirea contractului ce expiră în vară.

Prima plecare de la FCSB! Fotbalistul a părăsit echipa într-un moment delicat
Prima plecare de la FCSB! Grecul Aristidis Soiledis a părăsit echipa într-un moment delicat

Fotbalistul a părăsit echipa într-un moment delicat

E drept că Gigi Becali declara sus și tare, luna trecută, că Soiledis „poate să plece chiar și acum”. Dar momentul ales e cât se poate de delicat pentru gruparea pe care o finanțează. În plus, și FCSB 2 se luptă pentru promovarea în Liga 2. Duminică, 9 mai, va avea loc meciul tur din semifinalele barajelor ce permit accesul în eșalonul secund. Echipa a doua a FCSB o va întâlni pe Mostiștea Ulmu. Măcar acolo și-ar fi putut găsi locul un jucător ca Soiledis, ce are, totuși, o experiență superioară multor jucători din lotul lui Bogdan Vintilă.

Nu mă mai întrebați de Soiledis pentru că lucrurile sunt clare cu el. Dacă el vrea, atunci poate să plece chiar și de acum. Însă băiatul mai are cateva luni contract cu FCSB, mai are până pe 30 iunie si este frumos să îl țin până la final chiar dacă nu ne vom mai baza apoi pe el. Dacă mă întrebi acum pe mine, nici nu stiu cu cine s-a mai antrenat în ultimul timp, cu Petrea sau cu Vintilă de pe la echipa a doua, nu m-am mai interesat. Am văzut că a jucat pe la echipa a doua în meciul ăla din Ghencea. Dar din vară nu mai am nevoie de el. Vintilă îl poate folosi când are el nevoie la echipa a doua”, a declarat Gigi Becali, în aprilie, pentru ProSport.

În iarnă, FCSB a fost aproape de o înțelegere cu FC Argeș pentru transferul lui Soiledis. Grecul a refuzat, însă, dorind să își caute echipă în țara natală. Acum rămâne de văzut dacă deja o caută având acordul lui Becali și al FCSB. Sau dacă a intepretat în manieră personală declarațiile patronului, părăsind echipa într-un moment atât de delicat și ca program și ca subțirime a lotului.