Prima reacție a gigantului Ringier după ce redactorul-șef al GSP a fost dat afară. Explicația oficială a companiei

George Drafta 03.10.2023, 17:30
Prima reacție a gigantului Ringier după ce redactorul-șef al GSP a fost dat afară. Explicația oficială a companiei

Plecarea intempestivă a jurnalistului Cătălin Ţepelin din echipa Gazetei Sporturilor a generat fel de fel de reacţii.

Arătaţi cu degetul în scrisoarea prin care redcatorul şef şi-a luat la revedere de la oamenii cu care a lucrat timp de două decenii, reprezentanţii companiei Ringier au simţit nevoia să iasă în spaţiul public cu un comunicat. Prin care să explice poziţia lor oficială faţă de schimbarea de la vârfului brandului produsă la începutul acestei luni.

”Gazeta Sporturilor, cel mai important brand media de sport, din Romania, anunță plecarea cu efect imediat a redactorului-șef, Cătălin Tepelin, din cauza unor diferente de opinie privind direcția strategică a publicației. Ambele părți au fost de acord că o separare amiabila este cea mai bună soluție.

Actualii redactori-șefi adjuncți, Dan Udrea și Bogdan Stamatoiu, vor gestiona activitatea zilnică a publicației, cu sprijinul lui Cătălin Tolontan, din actuala sa poziție de coordonator editorial al Gazeta Sporturilor și Libertatea, până când Ringier Sports Media Group (RSMG) va lua o decizie cu privire la noua echipă de conducere a Gazeta”, au fost precizările făcute de concernul elveţian.

Mulţumiri la despărţire

Trustul care se află în spatele singurului cotidian de sport naţional scoate în evidenţă contribuţia lui Cătălin Ţepelin la dezvoltarea imaginii publicaţiei în ultimii 5 ani.

„Cătălin Tepelin, în calitate de redactor-șef, a fost forța motrice din spatele transformării digitale a Gazeta Sporturilor. Ne luăm rămas bun de la el cu recunoștință și cu cele mai bune urări. Sunt entuziasmat să văd cum Gazeta Sporturilor își susține și își extinde poziția de lider în presa de sport din România.

Misiunea de bază a Gazeta Sporturilor, aceea de a fi lider în media românească și în business-ul digital din domeniul sportului, prin inovație constanta, rămâne neschimbată și este în concordanță cu strategia RSMG”, a fost poziţia lui Robin Lingg, președinte al Consiliului Director al RSMG.

Ringier Sports Media Group (RSMG) a fost fondată în vara anului 2022. Ca filială a companiei elvețiene Ringier AG.

Urmăriți Playsport.ro și pe