Vochin, reacție incredibilă după ce a aflat că Țepelin a fost dat afară de GSP. A început să plângă în direct

Bogdan Solomon 03.10.2023, 17:25

Andrei Vochin a început să plângă în direct la aflarea veștii că redactorul șef al GSP, Cătălin Țepelin, a fost dat afară în această dimineață. Cei doi au colaborat vreme de aproape două decenii.

Reacția incredibilă a lui Vochin după ce Țepelin a fost dat afară de GSP

Marți dimineață, Cătălin Țepelin a părăsit redacția GSP după 20 de ani, în aplauzele colegilor. Ocupa funcția de redactor-șef din 2018, când a preluat-o de la Cătălin Tolontan.

Reacțiile din partea foștilor sau actualilor colegi de breaslă nu au întârziat să apară. Andrei Vochin a fost atât de marcat de această veste încât nu și-a mai putut controla lacrimile, în direct.

„Eu am făcut parte din această echipă și o spun cu mândrie. În 1991 am făcut Sportul Românesc, în 1997 am făcut Prosport, iar în 2002 am luat Gazeta Sporturilor. Am izbutit de fiecare dată să fim numărul unu ca ziar și ca echipă. Am avut trei patroni: Dumitru Dragomir la Sportul Românesc, Adrian Sârbu la ProTV și Dan Voiculescu, la Gazeta Sporturilor.

În fiecare dintre aceste perioade au fost momente în care patronatul a dorit să renunțe la șefi din partea editorială. Sau la oameni din partea editorială. Eu țin minte că Tolo a fost dat vreo 2-3 ori afară, pentru o noapte, pentru o zi. Eu, fiind redactor-șef adjunct, am fost chemat să preiau frâiele și să continui activitatea. De fiecare dată am refuzat. Am spus că suntem o echipă și nu am dorit să fac lucrul ăsta. E vorba despre Prosport și Gazeta Sporturilor.

De fiecare dată, patronatul a înțeles că editorialul este mult mai important, că adevăratul patron al oricărui ziar și publicații este cititorul. Ăla e singurul. Așa cum la fotbal, adevăratul patron e suporterul. Acționariatul de atunci și-a dat seama că editorialul respecta cititorul. Iar respectul față de cititor, în presă, înseamnă un singurul lucru: adevărul. Să încerci să te apropii cât mai mult de adevăr. Important pentru tine, ca jurnalist, e să cauți adevărul.

De foarte multe ori, în căutarea adevărului, te lovești de niște interese ale patronatului. Atunci, patronatul ar trebui să înțeleagă că la sfârșitul acestui drum lung, cel care va câștiga va fi cel care va ajunge cel mai aproape de adevăr și cel care va ajunge să mulțumesc cititorul. Sunt foarte multe momente delicate. Eu sunt șocat și îmi pare foarte rău. Îl știu, a crescut alături de mine. El are o experiență de peste 20 de ani, a văzut și presiunea pusă pe Tolo, pe echipa noastră, pe domnul Ioanițoaia…

Eu și Cătălin Țepelin am avut multe discuții în contradictoriu de când am plecat de la Gazeta Sporturilor, pe diverse teme. La ultima discuție am avut senzația că avem discuții între generații. Mi-a dat o replică ‘Voi nu greșeați. Numai noi, cei tineri greșeam’ și mi-am dat seama că e cum face acum Generația de Aur cu generațiile următoare. Pe mine m-a bufnit râsul. Mi-am dat seama că el, făcând parte din generația de după noi, a făcut multe lucruri bune, cel puțin în epoca digitalizării. Nu știu dacă noi eram în stare să facem ce au făcut Cătălin Țepelin și echipa lui de oameni tineri.

Parcă mereu îl deranja, că eu veneam și îi explicam că sunt niște reguli ale presei care trebuie respectate. Iar el îmi dădea diferite exemple. Dar una peste alta, a făcut o treabă extraordinară. Și am înțeles că a fost o muncă extraordinară. Din ce știu, nu e prima decizie a acționariatului de acolo. A mai fost o persoană extrem de importantă care a primit o astfel de decizie”, a spus Vochin potrivit fanatik.ro, ca apoi să-i transmită, printre lacrimi, un mesaj fostului coleg: să aibă puterea de a trece cu bine peste acest moment dificil.

„Am rugăminte mare la Cătălin Țepelin, îi cunosc familia… Să fie tare. Să o ducă… Să fie tare. Nu vreau să se întâmple cu el ce s-a întâmplat cu altcineva. Vreau să fie tare. Atât. Doar să fie tare. Nu e ultimul lucru din viață. Se pot reface lucrurile”, a conchis, vizibil emoționat, actualul consilier al lui Răzvan Burleanu.

 

Sursa foto: fanatik.ro

Urmăriți Playsport.ro și pe