Prima reacţie a lui Dică după numirea ca antrenor al lui Strizu la FCSB: „Asta cred că a contat foarte mult”

George Drafta 30.11.2022, 00:10
Prima reacţie a lui Dică după numirea ca antrenor al lui Strizu la FCSB: „Asta cred că a contat foarte mult”

Nicolae Dică, fostul principal al roş-albaştrilor a comentat alegerea făcută de Gigi Becali care a desemnat un antrenor cu licenţă Pro pentru banca tehnică a vicecampioanei României.

Astfel, latifundiarul din Pipera îi oferă lui Mihai Pintilii o variantă de „acoperire”. Având în vedere că fostul mijlocaş al vicecampioanei României nu îndeplineşte criteriile pentru a figura ca antrenor la meicurile lui Octavian Popescu & Co. Leo Strizu a fost cel desemnat să fie ajutorul lui Pintilii de acum înainte. Dică a analizat mutarea fostului său patron de la FCSB.

„Strizu era antrenor la echipa a doua, aveam discuţii mereu. La două-trei zile venea şi stăteam de vorbă la birou, în funcţie de ce jucatori îi dădeam. Are licenţa PRO, e la îndemână. Asta cred că a contat foarte mult. Nu l-am văzut să bată jucători, nu am asistat la meciuri, nu am fost niciodată la echipa a doua şi chiar nu pot să mă pronunţ.

Nu ştiu ce discuţii au avut ei acolo. Eu nu cred că va sta nimeni în picioare în timpul meciurilor. Dacă asta este situaţia în momentul ăsta… jucătorii ştiu că Pintilii nu poate să dea indicaţii şi că Strizu transmite. Acum, depinde, cum se va adresa jucătorilor, ce le transmite. Nu aţi văzut cât de important e şi un translator la o echipă?”, a declarat Dică la Orange Sport.

Strizu a pregătit divizionara secundă Unirea Constanţa în sezonul precedent
Strizu a pregătit divizionara secundă Unirea Constanţa în sezonul precedent

Mişcare absolut necesară

Pentru că Gigi Becali a vrut să îl lase răspunzător pentru rezultate tot pe Pintilii, patronul l-a „detaşat” de la Unirea Constanţa pe Leo Strizu la prima echipă a clubului din Berceni. Un alt fost tehnician al roş-albaştrilor, Toni Petrea consideră că decizia este una care poate fi intuită.

„Leo Strizu era în cadrul clubului, în Academie, are Licența PRO. Nu văd un lucru rău, din contră. Se cunoaște cu Pintilii, știe filosofia clubului. Să vedem, rămâne de văzut, nu am zis că e formula de succes, am zis că e o formula la îndemână”, a fost poziţia antrenorului Chindiei.

Formula aceasta cu siguranţă ca va asigura interimatul până la pauza de iarnă. În mai puţin de trei săptămâni, cuplul Strizu- Pintilii va conduce echipa la şase jocuri oficiale ale vicecampionilor. Vor fi cinci partide de campionat şi un joc în grupele Cupa României.

Jumătate dintre ele vor fi împotriva moldovenilor de la Botoşani. Cu ei vor deschide această serie joi, pe 1 decembrie, tot cu ei o vor încheia, pe 19 decembrie. Apoi Gigi Becali ar putea să se gândească dacă nu e ulţumit de rezultatele înregistrate la o altă formulă a staffului tehnic.

Urmăriți Playsport.ro și pe