Prima reacție a lui Mirel Rădoi, după prezentarea la Universitatea Craiova: „Am venit să muncesc, să rezolvăm problemele pe care le avem”

Robert Zanfir Octavian Vasilescu 09.08.2022, 16:38
Prima reacție a lui Mirel Rădoi, după prezentarea la Universitatea Craiova: „Am venit să muncesc, să rezolvăm problemele pe care le avem”

Mirel Rădoi (41 de ani) este noul antrenor al Universității Craiova. Fostul selecționer a declarat la conferința de prezentare că va încerca să schimbe lucrurile care nu au funcționat. „Nu voi promite lucruri mărețe”, a spus tehnicianul.

Mirel Rădoi revine pe banca tehnică, după ce a ratat calificarea la Campionatul Mondial, la cârma  naționalei. Playsport a anunțat în exclusivitate că tehnicianul a bătut palma cu Mihai Rotaru. Rădoi va avea un contract pe doi ani la Universitatea Craiova.

Mirel Rădoi, prezentat la Universitatea Craiova

„Sunt puțin emoționat. Sunt bucuros să fiu alături de voi. Este un moment fericit pentru mine, sper că și pentru dvs. N-aș vrea să țin un discurs prea lung, nu vreau să depășesc discursul lui Sorin Cârțu (râde). Sunt venit să muncesc, să rezolvăm problemele pe care le avem.

Dacă n-ar fi probleme, n-aș fi aici și probabil că Laszlo Balint ar fi continuat. Îi mulțumesc lui Laszlo Balint și staff-ului său pentru ce au făcut aici. Cel mai important meci pentru noi este meciul de joi”, a declarat Mirel Rădoi la conferința de presă.

Rădoi: Nu mai aveam răbdare să stau acasă

„Va trebui să fim concentrați, noi ca staff suntem nerăbdători să începem munca. Nu mai aveam răbdare să stau acasă, familia mi-a spus să nu mai stau pe capul lor (râde).

Până acum doar vedeam meciuri, citeam cărți, iar asta mă frustra puțin”

Calificarea în turul 3 preliminar al Conference League, primul obiectiv

„Înainte de toate trebuie să depistăm problemele din meciul tur cu Zorya. Datele problemele sunt altele. Pe vremuri nu existau atât de multe date, statistici. Acum antrenamentele sunt filmate și înregistrate, putem să revedem tot ce s-a întâmplat în pregătire.

Confortabil nu este nici dacă începi pregătirea cu o echipă. Nu e neapărat confortabil să preiei o echipă în timpul campionatului sau înaintea campionatului. Nu sunt de acord ca eu să aduc jucătorii, pentru că sunt antrenor”, a mai spus Mirel Rădoi.

Primele mutări ale lui Mirel Rădoi! Vînă și Nistor, salvați

„Cunosc foarte bine adversarii din Liga 1. Zi de zi, la Federația Română de Fotbal, am urmărit echipele. Am fost în toate cantonamentele echipelor din România, știm ce joacă fiecare.

Vînă și Nistor vor fi în programul echipei, vreau să am toți jucătorii la dispoziție. Nu stăm grozav acum din punct de vedere numeric. În funcție de ce se va mai întâmpla, vom decide pe viitor. Din exterior cunosc bine lotul, din interior nu am toate datele.

Vom face o evaluare clară asupra lotului și vom încerca să vedem pe ce poziții avem nevoie de jucători. Este o perioadă foarte scurtă, în seara asta trebuie să terminăm clasificarea jucătorilor. Ne vom da seama exact ce putem să jucăm, pentru că Zorya este un adversar foarte bun. N-aș vrea ca Zorya să ne pună probleme și în retur

Nu există o baghetă magică. Guardiola, cu toate miliardele lui, nu a reușit să câștige Champions League

E prematur să vorbim de obiective mărețe, echipa se află pe locul 9. Nu pot garanta acum că vom câștiga campionatul. Un obiectiv intermediar este calificarea în play-off.

Aștept o schimbare de atitudine din partea jucătorilor. Numai asta putem face într-o perioadă atât de scurtă. Dacă vrem ca fanii să fie cât mai aproape de noi, trebuie să jucăm mai spectaculos și să avem atitudine”, a mai spus Mirel Rădoi.

Ilie Dumitrescu îl avertizează pe Mirel Rădoi: „La Universitatea Craiova toți antrenorii sunt slabi”

Ilie Dumitrescu nu privește cu ochi buni mutarea făcută de finanțatorul Craiovei și a lansat câteva ironii în direcția echipei:

Eu constat că nu există rețetă, nu există tratament, nu există niciun antrenor bun la Craiova. Toți antrenorii sunt slabi și jucătorii sunt cei mai buni din lume. Vă spun eu că e foarte complicat dacă sacrifici tot timpul antrenorul”, a transmis Ilie Dumitrescu, la Digi Sport.

„Rădoi e un antrenor care a demonstrat la U21, a reușit o performanță fantastică. La echipa națională a fost aproape de baraj.

Rădoi e și din oraș, de acolo, din Craiova, poate va gestiona diferit lotul ăsta extraordinar de valoros. Rădoi are și calitatea asta, de a motiva foarte bine jucătorii”, a mai adăugat Ilie Dumitrescu, potrivit sursei citate.

Urmăriți Playsport.ro și pe