Dinamo i-a adus deja primul jucător lui Dusan Uhrin. Conducerea a confirmat mutarea, iar atacantul poate debuta chiar în derby-ul cu Rapid

Dinamo i-a adus deja primul jucător lui Dusan Uhrin. Conducerea a confirmat mutarea, iar atacantul poate debuta chiar în derby-ul cu Rapid

UPDATE. Christian Irobiso a fost declarat liber de contract de către Camera Națională pentru Soluționarea Litigiilor și urmează să semneze cu Dinamo.

Potrivit gsp.ro, conducerea clubului din Ștefan cel Mare a confirmat mutarea, iar atacantul nigerian, fost la Gaz Metan Mediaș, va fi apt pentru meciul cu Rapid de duminică.

Încetare raporturi contractuale și pretenții financiare. Admite în parte cererea reclamantului. Constată încetarea raporturilor contractuale dintre părți pentru justa cauză în temeiul art. 18.10. lit. a) alin. 3 din RSTJF începând cu data de 09.03.2022. Obligă clubul pârât la plata drepturilor financiare restante și a taxei de procedură”, se arată în decizia luată de CNSL în cazul lui Irobiso.

Chrsistian Irobiso devine astfel primul jucător adus de Dinamo de la înlocuirea lui Flavius Stoican cu Dusan Uhrin Jr. Cehul, aflat la al treilea mandat în Ștefan cel Mare, a fost prezentat oficial și a condus deja prima ședință de pregătire.


Știrea inițială. Atacantul Christian Irobiso (28 de ani) este gata să joace pentru Dinamo. Nigerianul are șanse mari să fie declarat liber de contract, miercuri, după ce a câștigat litigiul cu Gaz Metan Mediaș.

Prima țintă pentru Dusan Uhrin după revenirea la Dinamo

Christian Irobiso a bătut palma cu Dinamo, dar așteaptă să fie declarat liber de contract de Camera Națională de Soluționare a Litigiilor. Acest lucru s-ar putea întâmpla miercuri, iar GSP.ro anunță că Irobiso ar deveni astfel primul transfer din mandatul lui Dusan Uhrin Jr. (54 de ani).

Atacantul nigerian a marcat două goluri în tricoul lui Gaz Metan și și-a depus memoriu din cauza situației dezastruoase de la Mediaș.

Conform site-ului de specialitate Transfermarkt, cota de piață a lui Christian Irobiso se ridică la 250.000 de euro. De-a lungul carierei, Irobiso a mai jucat pentru Pacos de Ferreira, Senica sau Varzim.

Irobiso ar urma să devină astfel al patrulea jucător care lasă Gaz Metan Mediaș pentru Dinamo. „Câinii” i-au mai transferat recent pe Vlad Morar, Răzvan Grădinaru și Gabriel De Moura.

Flavius Stoican, out de la Dinamo. DDB l-a adus înapoi pe Dusan Uhrin

Dinamo va avea un nou antrenor în play-out, pe Dusan Uhrin Jr. Fanii din programul DDB au făcut presiuni mari pentru ca Flavius Stoican să părăsească echipa.

După un 8 martie extrem de agitat, Stoican a decis să plece. Jucătorii au făcut „scut” în jurul antrenorului, dar intervenția suporterilor a fost prea puternică.

Antrenorul Dusan Uhrin Jr era liber de contract din iulie, după ultima despărțire de Dinamo. Acesta a mai condus Dinamo în două mandate: august 2019 – martie 2020 și aprilie 2021 – iulie 2021.

Flavius Stoican a condus-o pe Dinamo în opt meciuri oficiale. Cu el la conducere, Dinamo a câștigat un singur meci în Liga 1, 4-0 cu Gaz Metan Mediaș. „Câinii” au înregistrat două remize (0-0 cu UTA și 1-1 cu Rapid) și au pierdut celelalte cinci jocuri (1-2 cu FC Argeș, 0-3 cu FCSB, 0-4 cu FC Botoșani, 1-6 cu Universitatea Craiova și 1-3 cu Sepsi).

Ce program are Dinamo în play-out

Dinamo începe play-out-ul de pe poziția 8, poziție de baraj, cu 9 puncte. CS Mioveni se află pe poziția 7, cu 15 puncte.

  • Etapa 1: Rapid – Dinamo
  • Etapa 2: Dinamo – Sepsi OSK
  • Etapa 3: Chindia Târgoviște – Dinamo
  • Etapa 4: Dinamo – U Craiova 1948
  • Etapa 5: CS Mioveni – Dinamo
  • Etapa 6: Gaz Metan Mediaș – Dinamo
  • Etapa 7: Dinamo – Academica Clinceni
  • Etapa 8: FC Botoșani – Dinamo
  • Etapa 9: Dinamo – UTA Arad