Primăria Capitalei a închis de urgenţă Arena Naţională! Ce se întâmplă cu partida FCSB – Sepsi

Gabriel Eșanu 18.12.2020, 11:12
Primăria Capitalei a închis de urgenţă Arena Naţională! Ce se întâmplă cu partida FCSB – Sepsi

Primăria Capitalei a anunţat joi seară că Arena Naţională se închide temporar. Acoperişul retractabil riscă să se prăbuşească, aşa cum au avertizat chiar reprezentanţii firmei care l-a construit. Nu a fost închis pe perioada ninsorilor din Bucureşti, iar structura i-a fost afectată sub greutatea zăpezii. S-a întocmit astfel un raport, cu fotografii care arată că există riscul producerii unui accident grav.

Din cauza modului în care i-a fost afectată structura, acoperişul nu mai poate culisa la nivelul optim. Astfel că mai acoperă doar jumătate din terenul de joc. Arena Naţională, stadion aflat sub administrarea Primăriei Capitalei, a fost inaugurat în 2011. Preţul total al proiectului a fost de 254 de milioane de euro. Nu este prima dată când apar probleme la cea mai mare arenă din România. Şi în 2015 au fost unele defecţiuni ale acoperişului, din cauza ploilor torenţiale.

FRF le-a propus celor de la FCSB ca partida cu Sepsi, din Liga 1, să se joace la Mogoşoaia

„Primarul Capitalei consideră inadmisibil că, pentru acoperișul de pe stadion să nu fi fost cuprins, în niciun contract, mentenanța acestuia. Strict legat de cazul de față, de modul în care s-a ajuns la defectarea acestuia, precum și de modul ulterior de gestionare a problemei, Corpul de Control al Primarului va derula în următoarea perioadă o anchetă” se arată în comunicatul instituţiei.

Reprezentanţii Primăriei nu au dat niciun termen legat de perioada în care nu se va putea folosi Arena Naţională. Dar este clar că partida FCSB – Sepsi, programată luni, în Liga 1, va trebui să se joace pe un alt stadion. Federaţia Română de fotbal a încercat să le dea o mână de ajutor celor de la FCSB. Le-a oferit varianta de a juca partida cu Sepsi, ultima din 2021, în baza sportivă de la Mogoşoaia. Cea pe care o foloseşte echipa naţională pentru antrenamente. FCSB are meci vineri seară, de la ora 20:30, în deplasare, cu Universitatea Craiova.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe