Primele critici pentru Edi Iordănescu. Cornel Dinu, în stilul caracteristic: „O echipă greșit începută. A înlocuit niște trotinete”

Gabriel-Alexandru Ioniță 26.03.2022, 11:34
Primele critici pentru Edi Iordănescu. Cornel Dinu, în stilul caracteristic: „O echipă greșit începută. A înlocuit niște trotinete”

Edi Iordănescu are parte de primele critici ceva mai dure de la preluarea echipei naționale a României. Cornel Dinu nu a apreciat modul în selecționerul a făcut echipa la meciul cu Grecia, disputat pe stadionul Steaua.

„Procurorul” consideră că era nevoie ca Florin Tănase, Octavian Popescu și Andrei Ivan să fie folosiți din primul minut. De asemenea, Dinu a spus că nu a înțeles convocarea lui George Pușcaș, dar nici titularizarea lui Mihai Bordeianu.

Cornel Dinu nu a apreciat deloc modul în care a gândit Edi Iordănescu meciul cu Grecia

De asemenea, Cornel Dinu nu a fost mulțumit nici de prestația fotbaliștilor ofensivi de bandă folosiți de Edi Iordănescu din primul minut, respectiv Alexandru Maxim și Alexandru Mitriță. El i-a comparat pe aceștia cu „niște trotinete”, în vreme ce Ivan, Tănase și Octavian Popescu au fost în viziunea sa „jucători cu motoare”.

Grecii nu ne-au făcut daruri. Noi avem relaţii foarte bune, am cunoscut familiile importante care au condus în Grecia. Oricum am lua-o, deşi nu au fabrici, industrii, au turism, lămăi, vapoare şi au ceva în plus care nouă ne lipseşte.

Se descurcă în orice situaţie. O echipă greşit începută, o inspiraţie pe care nu i-am atribuit-o lui Edi. Îi doresc inspiraţie! Se scrie numele său cu W, mai britanic, dar el este mai mult un Edi de la noi.

Au intrat jucătorii care, după părerea mea, trebuia să joace de la început. Tănase în locul lui Puşcaş, nu ştiu de ce l-au selecţionat pe Puşcaş! N-a contat sub nicio formă, nu a contat şi Maxim, Mitriţă. Sunt mult mai descurcăreţi decât noi. Nu îmi închipui de ce a jucat Bordeianu în această seară!

Edi Iordănescu a înlocuit nişte trotinete, cu jucători cu motoare, care au capacitate. Tănase, Ivan, Popescu trebuiau să joace de la început”, a spus Cornel Dinu potrivit Telekom Sport.

Avertismentul selecționerului după meciul de debut

Edi Iordănescu s-a arătat și el nemulțumit de prestația jucătorilor săi, în special în prima repriză. El a anunțat că fotbaliștii care nu se vor dedica total echipei naționale nu vor mai fi convocați. De asemenea, a spus că pentru meciurile din Nations League nu va mai chema jucători care nu evoluează frecvent la echipele de club.

Analizăm și vedem perspectiva. Nu pot fabrica jucători, nu-i pot scoate din joben. În momentul de față, ăștia sunt, mulți sunt tineri. Eu cred în potențialul lor, am știut unde vin, că sunt multe lucruri de pus la punct. E de muncă, dar sunt pregătit.

Mă rog la Dumnezeu ca jucătorii noștri să fie sănătoși și să joace cât mai mult la club pentru că sunt mulți dintre ei cu probleme și, dacă faceți o paralelă între noi și Grecia, nu stăm deloc bine.

Datoria mea e să cresc nivelul echipei, să iau deciziile corecte, să fiu extrem de obiectiv și să fiu activ, nu pasiv. Vă asigur că în viitor vom fi extrem de atenți la deciziile pentru selecție, iar cine nu va da totul pentru echipa națională, cu siguranță se va elimina singur.

Vedem ce urmează, vom fi foarte atenți la parcursul jucătorilor. Dacă acum mi-am permis să întind o mână anumitor jucători, unii cu probleme, cu jocuri puține în picioare, care nu traversează perioade foarte bune, în iunie nu voi mai permite acest lux. E foarte important ca jucătorii să vină cu jocuri în picioare”, a spus Edi Iordănescu la conferința de presă de după meci.

Probleme uriașe la naționala României. Patru fotbaliști au fost depistați pozitiv la Covid-19. Edi Iordănescu a făcut două convocări de urgență