Primele detalii oficiale despre situația lui Ovidiu Hațegan. “A venit într-o stare gravă. Mortalitatea la infarct e de 5-10%.” Managerul spitalului din Timișoara face lumină

Ștefănescu Dragoș 28.03.2022, 12:49
Primele detalii oficiale despre situația lui Ovidiu Hațegan. “A venit într-o stare gravă. Mortalitatea la infarct e de 5-10%.” Managerul spitalului din Timișoara face lumină

Luni dimineață, fotbalul românesc a primit o veste cutremurătoare. Arbitrul Ovidiu Hațegan a suferit un infarct în cursul zilei de duminică și a fost operat de urgență. Managerul spitalului din Timișoara unde arbitrul a fost operat a oferit primele detalii despre starea acestuia.

Managerul spitalului din Timișoara a oferit primele detalii despre starea lui Ovidiu Hațegan

Doctorul Luca Constantin Tudor, managerul Institutului de Boli Cardiovasculare din Timișoara, a oferit primele detalii despre starea lui Ovidiu Hațegan. Medicul a explicat că arbitrul a ajuns la spitalul timișorean într-o stare gravă, dar faptul că a fost adus în timp util a contat enorm. Intervenția chirurgicală a decurs foarte bine, iar Hațegan este acum în afara oricărui pericol. Totuși el va rămâne în spital până la finalul acestei săptămâni.

A fost adus cu ambulanța de la Arad, într-o stare gravă. Suntem singurul institut din vestul României care tratează infarctul miocardic acut prin mijloace intervenționale. Avem o linie de gardă care asigură permanența la laboratorul de angiocoronarografie, astfel că a fost introdus de urgență în sală, i-am făcut angiografia, am constatat că are o arteră înfundată și i s-a pus un stent.

Starea lui este stabilă. În prezent este foarte bine, continuăm să-i facem investigații suplimentare, iar în acest fel vom ști ce se va întâmpla în continuare cu cariera dânsului. Este conștient, comunică, este foarte bine, îndrăznesc să spun că ar fi apt să se plimbe, să stea de vorbă cu noi.

Un infarct miocardic acut are o mortalitate de până la 10%. Dacă pacientul este dus la spital într-un timp util, cum a fost cazul dânsului, prognosticul lui este mult mai bun. Nu se pune problema de complicații ulterioare majore. În ceea ce-i privește cariera sportivă, nu ne putem pronunța în acest moment. Depinde de cum vor evolua lucrurile și de opțiunea lui”, a declarat Dr. Luca Constantin Tudor.

Ovidiu Hațegan a suferit un infarct

Începutul de săptămână aduce o veste foarte tristă pentru fotbalul românesc. Arbitrul Ovidiu Hațegan (41 de ani) a suferit un infarct în cursul zilei de duminică și a fost operat de urgență la Timișoara.

Duminică, Ovidiu Hațegan se afla în locuința sa din Arad când a început să simtă dureri foarte puternice în zona pieptului. Arbitrul tocmai își terminase de puțin timp antrenamentul fizic zilnic. Văzând că durerile persistă, Hațegan a decis să meargă la camera de gard a spitalului din Arad, pentru investigații. În urma controlului efectuat, arbitrul a primit o veste foarte dură. Medicii i-au comunicat că a suferit un infarct. Imediat, Hațegan a fost transportat de urgență la Timișoara, unde a fost supus unei intervenții chirurgicale, în timpul căreia i-a fost montat un stent.