Primele două românce, OUT de la Australian Open! Ce urmează pentru ele

Gabriel-Alexandru Ioniță / 19.01.2022, 11:59
Primele două românce, OUT de la Australian Open! Ce urmează pentru ele

Jucătoarele din România au avut prestații excelente în primul tur de la Australian Open. Nu mai puțin de cinci sportive din țara noastră au reușit să se califice în manșa secundă a competiției de la Melbourne.

Gabriela Ruse și Jaqueline Cristian au părăsit Australian Open în turul doi

Odată cu această fază au venit însă și primele eliminări. Gabriel Ruse, numărul 72 în clasamentul WTA, a fost învinsă de rusoaica Veronika Kudermetova, locul 32 în lume, cu scorul de 6-2, 7-5 după 88 de minute de joc.

De asemenea, și Jaqueline Cristian, locul 69 în clasamentul mondial, a părăsit turneul de la Australia Open în turul doi. Jucătoarea în vârstă de 23 de ani a fost învinsă de americanca Madison Keys, 51 WTA, cu scorul de 6-2, 7-5 la capătul unui meci care a durat o oră și jumătate.

Premii consistente obținute de cele două jucătoare pentru această performanță

Jaqueline Cristian și Gabriela Ruse s-au aflat la prima participare pe tabloul principal de la Australian Open. Ele se vor întoarce în România cu 70 de puncte în plus în clasamentul WTA și mai bogate cu 154.000 de dolari australieni în urma performanțelor obținute la primul turneu de Grand Slam al anului.

Astfel, România mai este reprezentată la această ediție a turneului de la Antipozi de numai 3 jucătoare. Simona Halep, Sorana Cîrstea și Irina Begu vor juca în noaptea de miercuri spre joi cu Beatriz Haddad Maia, Kristina Kucova, respectiv Elise Mertens.

Halep, Cîrstea și Begu, evoluții solide în primul tur de la Australian Open

Simona Halep, favorita numărul 14 a turneului, a trecut în primul tur cu 6-4, 6-3 de poloneza Magdalena Frech, locul 102 WTA.

De asemenea, Sorana Cîrstea a obținut o victorie absolut fabuloasă în fața cehoaicei Petra Kvitova, jucătoare aflată pe locul 21 în clasamentul WTA. Jucătoarea din România, numărul 38 în lume, a învins cu scorul de 6-2, 6-2 în urma unei prestații de excepție.

Nu în ultimul rând, Irina Begu, numărul 58 WTA, și-a asigurat calificarea în manșa secundă a turneului de la Melbourne în urma victoriei obținute în fața franțuzoaicei Oceane Dodin, poziția 69 în clasamentul mondial. Meciul s-a terminat cu scorul de 2-6, 7-5, 6-3 în favoarea româncei de 31 de ani, care a salvat 3 mingi de meci în setul al doilea.