Primele imagini cu Florin Tănase în tricoul noii sale echipe, Al-Jazira.

Ștefănescu Dragoș 11.08.2022, 18:47

Florin Tănase a fost prezentat oficial la noul său club, Al-Jazira. Internaționalul român a început pregătirile și este văzut ca o adevărată vedetă. Tănase a impresionat cu tehnica sa încă de la primele antrenamente.

Florin Tănase, primele imagini în tricoul noii sale echipe, Al-Jazira

Al-Jazira a anunțat oficial transferul lui Florin Tănase. Fostul căpitan de la FCSB este o investiție importantă pentru arabi. Aceștia l-au întâmpinat cu un mesaj elocvent: „El este noul nostru superstar”.

Al-Jazira a plătit 3 milioane de euro pentru transferul lui Tănase. Internaționalul român a semnat un contract valabil doi ani, cu opțiune de prelungire pe încă un an. El va încasa un salariu uriaș, de nu mai puțin de 1,8 milioane de euro pe sezon.

O nouă echipă, noi provocări. Mulțumesc pentru încredere și pentru primirea călduroasă, Al-Jazira”, a scris Florin Tănase după ce a fost prezentat la Al-Jazira.

Tănase a început pregătire alături de noii săi colegi și a impresionat deja pe toată lumea. Cei de la Al-Jazira au postat pe rețelele de socializare un video în care Tănase jonglează cu mingea. Ei au însoțit postarea de mesajul: ”Florin iubește mingea”.

Florin Tănase va trebui să aștepte destul de mult momentul debutului oficial pentru noua echipă. Campionatul Emiratelor Arabe Unite va începe abia la începutul lunii septembrie. În prima etapă, Al-Jazira va juca pe teren propriu contra nou-promovatei Dibba Al Fujairah. În sezonul trecut, noua echipă a internaționalului român s-a clasat pe locul patru, la 20 de puncte în spatele campioanei Al-Ain, echipă ce a fost de asemenea interesată de Florin Tănase, în vara anului trecut.

Transferul lui Florin Tănase la Al-Jazira a iscat un scandal internațional. Shanghai Port a reclamat clubul din Emirate

Florin Tănase și-a dat inițial acordul transferului la Shanghai Port, după ce chinezii au acceptat să plătească clauza de 3 milioane de euro. Clubul chinez ăi oferea lui Tănase un salariu de 1 milion pentru fotbalist. Ulterior, pe fir a intrat Al-Jazira, care i-a oferit căpitanului de la FCSB un contract substanțial mai avantajos. În aceste condiții, Tănase s-a hotărât să meargă la arabi. Deranjați de această situație, chinezii au amenințat clubul din Abu Dhabi cu suspendarea. Se pare că aceștia ar avea un precontract semnat cu jucătorul român și ar fi depus deja plângere la FIFA.

Concret, cei de la Shanghai Port au cerut forului mondial suspendarea clubului din Emirate de la orice transfer pentru un sezon, în cazul în care îl vor legitima pe fotbalist. Mai mult, această notificare a fost trimisă și pe adresa clubului Al-Jazira.