Primul fotbalist cumpărat cu Bitcoin! Ce sportiv primește deja salariul în moneda virtuală

Radu Bordei 16.01.2021, 23:45
Primul fotbalist cumpărat cu Bitcoin! Ce sportiv primește deja salariul în moneda virtuală

Primul fotbalist cumpărat cu Bitcoin! Fotbalul se pregătește deja pentru viitor. Foarte multă lume, în frunte cu economiști de seamă, sunt convinși că viitorul va aparține monedelor virtuale. Așa că fotbalul, sportul de performanță, în general nu putea sta deoparte. Un jucător de fotbal american a devenit primul sportiv din istorie care va primi jumătate de salariu în bitcoin. Este vorba de Russell Okung de la Carolina Panthers. Acesta este plătit cu 13 milioane de dolari, iar de acum cel puțn jumătate vor fi virați virtual. 

Acum fotbalul a venit și el cu o premieră, iar aproape sigur nu va dura până când vor apărea și alte exemple.

Primul fotbalist cumpărat cu Bitcoin!

David Barral, un fotbalist de 37 de ani, a intrat în istoria fotbalului. nu pentru vreun gol magnific sau o performanță deosebită. Nimeni nu auzise de el, până când a devenit subiectul unui transfer în Liga a treia din Spania. DUX Internacional de Madrid este echipa care l-a adus, iar plata a fost efectuată exclusiv în bitcoin.

Russel Okung

Acest lucru a fost posibil pentru că sponsorul principal al echipei se numește Criptan. Această companie s-a specialziat pe achiziționarea și comercializarea de monede virtuale. Așa că a contribuit la bugetul formației cu destui bitcoin pentru a achiziționa pe atacant.

Barral a fost format de Real Madrid

Barral este un fotbalist format de Real Madrid Castila, unde s-a remarcat ca atacant. De acolo a urcat în curtea celor de la Real Madrid. Este adevărat că a evoluat doar la echipa secundă a galacticilor, dar tot a acumulat destulă experiență. Fotbalistul a mai trecut și pe la echipe ca Levante și Sporting Gijon, formații destul de importante în fotbalul spaniol.

Acum vârful spaniol vrea să ajute micuța formație din Segunda B, liga a treia din Spania. Mai ales că echipa madrilenă a dat aproximativ 100.000 de euro pe el, în bitcoin. Jucătorul a costat și 3,5 milioane de euro în unele momente ale carierei.

Manny Pacquaio și-a făcut propria monedă

Lumea sportului se îndreaptă tot mai mult către moneda virtuală. Unul din cei mai mari campioni de box din ultimul deceniu, celebrul Manny Pacquiao a făcut chiar un pas mai departe. Sportivul din Filipine, actual deputat în țara asiatică, a creat propria monedă virtuală. Pak Token a fost făcută disponibilă în finalul anului 2019 pe platforma GCOX, destinată celebrităților care vor să se implice în crearea criptomonedelor.

Juventus și PSG au și ele propriile monede virtuale. Iar în viitor crește posibilitatea ca transferurile de zeci de milioane să se realizeze în mediul virtual.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe