EXCLUSIV Veste șoc! Familia Țiriac, la DNA! Laptopurile și telefoanele, luate la control

Andrei Alexandra 07.12.2022, 13:40
EXCLUSIV  Veste șoc! Familia Țiriac, la DNA! Laptopurile și telefoanele, luate la control

Fostul mare tenisman şi fiul său au fost implicaţi fără voia lor într-o afacere în domeniul bitcoin.

Ei au devenit sursă de inspiraţie pentru nişte infractori care şi-au construit o afacere cu monede virtuale, folosindu-se de imaginea celor doi. Atât Ion Ţiriac cât şi fiul său au fost chemaţi să se prezinte în faţa DNA, toate deviceurile familiei, laptopuri şi telefoane mobile, fiind verificate de procurorii anti-corupţie.

DNA s-a autosesizat şi investighează cazul. Surse din interiorul anchetei spun că suspecţii ar fi demarat operaţiunea în urmă cu un an, iar profitul lor în această perioadă ar fi fost de milioane de euro. Ion Ţiriac şi fiul său au dat declaraţii în faţa celor care adună probe în această speţă.

Afacerea cu monede virtuale s-a răspândit tot mai mult, iar mulţi sportivi cu nume susţin această provocare. Ultimul care şi-a asociat imaginea cu o companie din domeniu este Cristiano Ronaldo.

 Ion Ţiriac i-a inspirat pe cei care au înceract spă dezvolte o afacere cu monede virtuale
Ion Ţiriac i-a inspirat pe cei care au încercat să dezvolte o afacere cu monede virtuale

Legături la cel mai înalt nivel

Nu întâmplător imaginea lui Ion Ţiriac ar fi fost folosită în scopul de a face bani frumoşi dintr-o afacere care câştigă tot mai mult teren. Fostul preşedinte al COSR a stat la masă în trecut cu cei mai importanţi oameni ai planetei.

„Când era Forest Hills, adică US Open, mâncam cu Trump un hot-dog și beam o bere. Domnul Trump mi-a demonstrat odată ceva. Martina Navratilova, la un moment dat, voia să cumpere un apartament în Trump Tower. Și mă sună: ”Ion, Ion, Ion, dă-i un telefon lui Donald”.

”Măi Martina! Tu ești cine ești și îmi zici să îi dau eu telefon?”. Dar i-am dat un telefon lui Donald și în 20 de minute i-a oferit lui Navratilova 25% reducere să-și cumpere apartamentul. Așa l-am cunoscut pe domnul Trump”, a povestit Ţiriac, pentru Gsp.

 

Luxul obligatoriu

În ciuda averii pe care o deţine, Ţiriac susţine că are doar un singur lucru la care nu poate renunţa. Şi care nu este la îndemâna unui om de rând.

„Vorbind de avioane, e singurul lux care mi-l permit în lume şi fără de care n-aș putea să fiu astăzi în Italia, poimâine în Germania, pe urmă mă duc în Spania. Cu bicicleta nu pot să mă duc, trotinete cu motor nu erau pe vremea mea, așa că nici cu aia nu știu cum să umblu. Eu le pilotez pe toate ale mele și pilotez mai mult decât un pilot la TAROM.

Am avioane care nu sunt ale mele, sunt ale companiei. Dar eu în general zbor cu ăsta mai mare, că îmi place mai mult. Am unul care e numai pentru Africa, care este extraordinar, ca aterizează pe orice, pe terenul de fotbal, unde vrei”, s-a exprimat miliardarul pentru Antena 3.

Urmăriți Playsport.ro și pe