Primul mesaj transmis de Peng Shuai după ce a fost dată dispărută! Nimeni nu crede că textul îi aparține, iar starurile din lumea tenisului sunt terifiate

Olteanu Ștefan / 19.11.2021, 10:10

Peng Shuai (35 de ani) a transmis primul mesaj după ce a fost dată dispărută. Jucătoarea de tenis ar fi trimis un mail presei de stat din China în care a anunțat că „este acasă și totul e în regulă”. Însă, acest mesaj a stârnit și mai multe controverse în lumea tenisului și se vehiculează ideea că nu i-ar aparține, de fapt, lui Peng.

Peng Shuai, primul mesaj transmis după ce a fost dată dispărută: „Tocmai m-am odihnit acasă și totul este în regulă”

Peng Shuai este în prim-planul presei internaționale de câteva săptămâni, fiind dată dispărută după ce l-a acuzat pe fostul vicepremier al Chinei de agresiune sexuală, iar acum a venit cu primul mesaj după toate cele întâmplate.
Presa de stat chineză a publicat recent un e-mail pe care i l-a atribuit jucătoarei de tenis. În acesta, Peng neagă declarațiile inițiale, potrivit cărora a fost agresată sexual, și asigură pe toată lumea că este acasă și nu se află în pericol:

Bună tuturor, sunt Peng Shuai. Acuzația de agresiune sexuală nu este adevărată. Nu am dispărut și nici nu sunt în pericol. Tocmai m-am odihnit acasă și totul este în regulă. Vă mulțumesc încă o dată că îmi purtați de grijă.
Sper să promovez tenisul chinez cu voi toți dacă voi avea ocazia în viitor. Sper ca tenisul chinez să devină din ce în ce mai bun”, ar fi scris Peng Shuai, în e-mailul publicat de presa de stat chineză.

În urmă cu două săptămâni, Peng Shuai l-a acuzat pe fostul vicepremier Zhang Gaoli că a făcut presiuni asupra ei să întrețină relații sexuale. Mesajul postat pe rețeaua socială Weibo a fost șters imediat, iar cenzura chineză s-a grăbit să elimine orice referire la acest subiect.

Mesajul nu i-ar aparține lui Peng Shuai. Noi dezvăluiri incredibile

BBC nu a putut verifica autenticitatea e-mailului, iar aceasta a fost pusă la îndoială și pe rețelele sociale. Mai mult, președintele WTA, Steve Simon, a făcut o declarație alarmantă:

Nu face decât să mă îngrijoreze și mai tare cu privire la siguranța ei și locul în care se află! Îmi este greu să cred că Peng Shuai a scris e-mailul pe care l-am primit și îi e atribuit”, a spus șeful Asociației Feminine de Tenis (WTA).

Starurile din lumea tenisului și nu numai sunt terifiate

Toată controversa din jurul lui Peng Shuai a stârnit numeroase reacții. Colegii ei din lumea tenisului sunt terifiați de ce se întâmplă. Serena Williams, Novak Djokovic, marea Billie Jean King sau Naomi Osaka au vorbit despre situația sportivei din China.

Sunt devastată și șocată să aflu informațiile despre prietena mea, Shuai Peng. Sper că e în siguranță și că va fi găsită în cel mai scurt timp. Trebuie făcută o investigație și nu trebuie să păstrăm tăcerea. Toată dragostea pentru ea și familia ei în această perioadă incredibil de dificilă”, a scris Serena Williams, pe Twitter.

Este șocant că lipsește, mai ales că este vorba despre o persoană pe care am văzut-o în turneele din anii precedenți”, a spus și Novak Djokovic.

Cenzura nu este niciodată ok, indiferent de preț. Sper că Peng Shuai și familia ei sunt în siguranță și în regulă. Sunt șocată de situația actuală, îi trimit dragoste”, a spus Naomi Osaka.

Sper ca Peng Shuai să fie găsită în siguranță, iar acuzațiile ei să fie investigate în totalitate”, a spus Billie Jean King, potrivit The Sun.