Primul transfer la PSG, după ce șeicii au decis antrenorul

Bogdan Solomon 04.06.2023, 21:59
Primul transfer la PSG, după ce șeicii au decis antrenorul

După ce au luat hotărârea finală în privința antrenorului din sezonul viitor, șeicii de la PSG au dat startul campaniei de transferuri. Un star al lui Real Madrid a acceptat deja să evolueze pe „Parc des Princes”.

PSG, prima lovitură pe piața transferurilor după ce a decis antrenorul. Un star al lui Real Madrid a fost convins de șeici

După opt ani alături de „galactici”, Marco Asensio și-a anunțat intenția de a da curs unei noi provocări, iar aceasta nu a întârziat să apară. Jurnalistul Fabrizio Romano – cunoscut pentru predicțiile din perioada de mercato – a dezvăluit că mijlocașul spaniol va îmbrăca tricoul campioanei Franței.

În cursa pentru semnătura sa intrase și una dintre surprizele plăcute ale sezonului recent încheiat din Premier League, Aston Villa, dar salariul de 10 milioane de euro oferit de șeici l-a convins. Contractul se va întinde până în 2027 și va fi semnat săptămâna viitoare, de îndată ce își va încheia conturile cu Real Madrid.

Produs al academiei celor de la Mallorca, Asensio a ajuns în capitala Spaniei în 2015 și a strâns 285 de meciuri, reușind să înscrie 61 de goluri, într-una dintre cele mai bune perioade din istoria formației blanco. În palmaresul său se află 16 trofee, printre care trei Ligi ale Campionilor și trei titluri în La Liga. Transferul său vine la doar câteva ore după dezvăluirile din presa franceză, cum că Julian Nagelsmann este noul antrenor al lui PSG.

Mesajul lui Asensio, după ce Real Madrid i-a anunțat plecarea

Deși contractul nu a fost reziliat încă, madrilenii s-au grăbit să anunțe despărțirea de mijlocașul spaniol după opt ani. Nici mesajul acestuia pentru fani nu s-a lăsat prea mult așteptat.

„Dragi madrileni, astăzi mă adresez vouă cu un nod în gât și un amalgam de sentimente. Încă de mic, Real Madrid s-a transformat în pasiunea mea, în visul meu. Și am avut privilegiul de a face acest vis să devină realitate de-a lungul acestor ani minunați. Vreau să profit de oportunitate pentru a-mi exprima recunoștința față de Real Madrid, față de președintele său, față de conducere, antrenori și față de toate persoanele care muncesc fără încetare în spatele scenei pentru a face clubul acesta atât de special.

De asemenea, vreau să le mulțumesc și coechipierilor mei, alături de care am luptat, dar nu îi pot uita nici pe minunații fani, care sunt sufletul și motorul clubului. Pasiunea voastră, sprijinul și dragostea necondiționată sunt cele care ne fac să dăm totul în fiecare meci. Cu toate astea, trebuie să iau o decizie dificilă. Am decis să fac un pas în cariera mea. Vă mulțumesc, dragi madrileni, pentru sprijinul vostru necondiționat”, a transmis Marco Asensio.

Urmăriți Playsport.ro și pe