Primul transfer stelar pentru Newcastle. I s-a oferit un pachet salarial uriaș ca să părăsească Barcelona

Olteanu Ștefan / 21.10.2021, 08:44

Ousmane Dembele (24 de ani) ar putea fi primul transfer stelar pentru Newcastle. Mijlocașul Barcelonei a fost deja contactat de noua conducere a „coțofenelor”, care i-a propus un pachet salarial uriaș pentru a veni pe St James’ Park. Touși, pentru ca mutarea să se materializeze Ousmane Dembele trebuie să accepte o condiție importantă.

Ousmane Dembele, cale liberă către Newcastle în vara viitoare. Primul transfer stelar făcut de șeici

Miliardarii saudiți au început să studieze piața marilor jucători din Europa, iar Ousmane Dembele ar putea fi primul transfer stelar pentru Newcastle. Mijlocașul de 24 de ani, campion mondial cu Franța în 2018, nu s-a integrat la Barcelona. Asta în ciuda faptului că în schimbul său catalanii au plătit uriașa sumă de 135 de milioane de euro în 2017. În vârstă de doar 20 de ani la acea vreme, Dembele era unul dintre cei mai promițători tineri jucători din fotbalul mondial, însă transferul la Barcelona i-a blocat ascensiunea în carieră. În patru ani petrecuți pe Camp Nou, Dembele a jucat doar 118 meciuri, în care a reușit să înscrie de 30 de ori și să ofere 21 de pase decisive.

Înțelegerea lui Ousmane Dembele cu Barcelona expiră în iunie 2022, iar până în acest moment catalanii nu au reușit să îl convingă să semneze prelungirea. Formația de pe Camp Nou face eforturi în negocierile cu Dembele, pentru a nu risca să piardă gratis un jucător pe care a plătit aproape 150 de milioane de euro. Însă Dembele este deja ademenit și cu alte oferte tentante.
Una dintre acestea a venit chiar din partea noii conduceri de la Newcastle. Potrivit FootMercato, saudiții i-ar fi pus pe masă lui Dembele un contract anual de 15 milioane de euro. Mai mult, francezul ar urma să încaseze și o primă de instalare tot de 15 milioane de euro. Singura condiție stabilită de șeici este ca jucătorul să vină pe St James’ Park liber de contract.

Dembele, indisponibil din vară. Ultimul său meci a fost la Campionatul European

Până să bată palma cu noi jucători, Newcastle va trebui să se grăbească într-o altă direcție. Mișcarea mult așteptată a fost făcută de miliardari, iar antrenorul Steve Bruce a fost îndepărtat de pe banca tehnică. În acest context, în perioada imediat următoare saudiții vor trebui să convingă un antrenor important să preia echipa. Cel mai vehiculat nume în acest moment este Antonio Conte, pentru care șeicii promit să contureze o nouă super-echipă în Europa.
De abia după ce vor ajunge la o înțelegere cu noul antrenor, cei de la Newcastle se pot axa și pe transferuri.

Aducerea lui Dembele ar putea fi una destul de riscantă. Internaționalul francez s-a făcut remarcat în ultimii ani mai mult prin problemele medicale și cele de atitudine decât prin performanțele sale din teren.
Dembele este indisponibil din vară. Ultimul meci jucat de el a avut loc la Campionatul European, la jumătatea lunii iunie. Ulterior, mijlocașul a ratat atât pregătirea din pre-sezon cu Barcelona, cât și toate meciurile din actuala stagiune. El a revenit de curând la antrenamente și în următoarele săptămâni ar putea să revină treptat în lotul echipei.
Alături de Barcelona, Ousmane Dembele a cucerit două titluri în Spania, două Cupe și o Supercupă a Spaniei. În prezent, cota lui de piață este de 50 de milioane de euro, potrivit Transfermarkt.

În tricoul naționalei Franței, Dembele a marcat 4 goluri în 27 de apariții. Alături de selecționata „Cocoșului Galic” a cucerit campionatul mondial în 2018.