Proaspăt transferat în Liga I, un fotbalist a fost la un pas de pușcărie! O fată de 14 ani l-a acuzat de viol: ce pedeapsă a primit

Ștefănescu Dragoș 22.06.2021, 13:21
Proaspăt transferat în Liga I, un fotbalist a fost la un pas de pușcărie! O fată de 14 ani l-a acuzat de viol: ce pedeapsă a primit

UTA Arad a vut un parcurs oscilant în sezonul trecut al Ligii 1. Echipa arădeană a terminat pe locul doi al play-out-ului. În noul sezon arădenii au ambiții mai mari sperând chiar la o poziție de play-off.

Proaspăt transferat în Liga I, un fotbalist a fost la un pas de pușcărie! O fată de 14 ani l-a acuzat de viol: ce pedeapsă a primit

După un sezon incosntant ca și rezultate, UTA Arad a început campania de achiziții pentru noul sezon de Liga 1. ”Bătrâna doamnă” a perfectat deja cinci tranferuri . Baravykas (Kukesi), Batha (Tirana), Măr (Mioveni), Passaglia (Poli Iaşi) şi Vukcevic (Podgorica) au fost primii jucători aduși la Arad în această perioadă. Al șaselea transfer al arădenilor este cel al olandezului Desley Ubbink.

Jucătorul de 28 de ani este mijlocaș ofensiv. Acest tip de jucător i-a lipsit antrenorului Gyuszi Balint în sezonul trecut. Acesta și-a exprimat clar dorința de a i se aduce la echipă un astfel de jucător.

Ubbink a evoluat în ultimii doi ani la Podbeskidzie, în Polonia, echipă de care s-a despărțit la capătul sezonului recent încheiat. Așadar, el a venit la UTA din postura de jucător liber de contract.

Totuși conducerea clubului arădean a fost mulțumită și de faptul că olandezul a fost de acord cu salariul oferit.

Mi-era greu să cred că un astfel de jucător poate ajunge în România pe un salariu care să se încadreze în plafonul salarial de la UTA. Financiar a făcut un pas în spate pentru că are încredere în el. Știe că România poate fi o rampă de lansare importantă pentru fotbalul mare din străinătate. Eu sunt convins că va fi un câștig important pentru echipă”, a declarat impresarul Bogdan Apostu.

Ubbink probleme cu leagea în Olanda 

Noul jucător de la Uta Arad, Desley Ubbink a avut se pare un trecut destul de tumultos în Olanda. Presa batavă scrie că jucătorul născut în Roosendaal a fost condamnat în 2015 la 160 de ore de muncă în folosul comunității pentru încălcarea normelor sociale și etice. Motivul condamnării a fost se pare, faptul că Ubbink a întreținut relații sexuale cu o minoră, în 2013. Atunci, fotbalistul avea 20 de ani, în timp ce fata avea 14 ani.

RKC Waalwijk, FK Taraz, Shakhter Karagandy, AS Trencin și Podbeskidzie Bielsko-Biala sunt echipele pentru care a evoluat Desley Ubbink până la venirea la Uta Arad.

Schimbările de la nivelul lotului arădean sunt în plină desfășurare. După finalul sezonului precedent, UTA s-a despărțit de 11 jucători: Alexandru Albu, Valentin Buhăcianu, Cristian Melinte, Andrei Peteleu, Adrian Petre, Simo Rompoulakou, Neluț Roșu, Ciprian Rus, Denis Rusu, Dragoș Tescan, Albert Voinea. Pe posturile rămase vacante, conducerea arădenilor dorește să aducă jucători de valoare dar și cu experiență.