Probleme cu banii pentru echipele din SuperLigă. Sumele primite din partea deținătorilor drepturilor TV sunt infime

Autor: Gheorghiu Dan / 04.08.2022, 21:14
Probleme cu banii pentru echipele din SuperLigă. Sumele primite din partea deținătorilor drepturilor TV sunt infime

Deținătorul drepturilor TV din Liga 1, eAD, ar fi virat o sumă foarte mică în conturile cluburilor din Liga 1 până în acest moment.

Patronul de la FC U Craiova 1948, Adrian Mititelu, a fost primul care a reclamat acest lucru. GSP.ro scrie că Mititelu a avut dreptate și acuzațiile lui sunt fondate.

Probleme cu banii din drepturile TV

În luna iulie ar fi trebuit să fie achitată prima tranșă din drepturile TV pentru sezonul 2022/2023. Cluburile ar fi trebuit să primească 50% din bani, dar se pare că ar fi încasat numai 15% acum.

„Li s-a promis că pe 15 iulie sau cel târziu pe 25 iulie, va ajunge în conturile cluburilor prima tranșă. Banii nu doar că au întârziat, fiind plătiți la începutul lui august, dar au venit doar 15% din această primă tranșă.

Mulți își făcuseră socoteli, urmau să achite salarii, rate din transferurile făcute înainte de sezon. I-a dat pe toți peste cap această situație. Și deocamdată nu se știe când vor veni restul de bani din această primă tranșă”, au afirmat surse din cadrul campionatului inter.

În replică, directorul eAD, Orlando Nicoară, spune că pe 5 august va fi achitată o sumă importantă din această tranșă: „Am achitat 50% din prima tranșă, nu 15% cum eronat ați publicat. Dacă vreți la virgulă, undeva la 45-47%”, a spus Nicoară, conform sursei citate.

Adrian Mititelu, în război cu eAD

Patronul de la FC U Craiova 1948, Adrian Mititelu, a anunțat că sunt șanse ca derby-ul cu Universitatea Craiova să nu fie televizat, din cauza acestor probleme cu banii din drepturile TV.

„Nu costă 100.000 de euro un meci, așa cum a spus domnul Nicoară. Poate 100.000 de euro pe meci plătește Digi, dar la Ligă nu ajung atâția bani. LPF e într-o situație dificilă. Dacă în 2-3 zile problema nu se rezolvă, probabil vom avea altă licitație pentru drepturile TV.

Meciul mai mult ca sigur nu va fi televizat! După ce că aduc bani de acasă, acum trebuie să trec cu vederea și întârzierea banilor puțini care trebuie să vină din drepturile TV? Din ce am văzut eu la Ligă, contractul a ieșit din termen”, a declarat Mititelu, în direct la Digi Sport.