Probleme cu banii pentru Edi Iordănescu. Cât trebuie să primească din partea celor de la CFR Cluj

Gabriel-Alexandru Ioniță / 25.11.2021, 13:38
Probleme cu banii pentru Edi Iordănescu. Cât trebuie să primească din partea celor de la CFR Cluj

Problemele financiare de la echipa campioană îl afectează și pe Edi Iordănescu, fostul tehnician al clujenilor. Antrenorul în vârstă de 43 de ani a adus titlul în Gruia la finalul sezonului trecut, dar a ales să se despartă totuși de CFR Cluj.

Mai mult, deși despărțirea s-a făcut în luna iunie, Edi Iordănescu mai are încă de primit o suma importantă de bani de la conducerea clujeană. Este vorba despre circa 185.000 de euro, sumă ce reprezintă salarii și anumite bonusuri de performanță.

Edi Iordănescu a acceptat o amânare a plății datoriei

Această datorie a fost recunoscută chiar de Cristi Balaj, președintele CFR-ului. Acesta a explicat că antrenorul a acceptat o nouă amânare a plății, ținând să îi mulțumească pentru acest gest.

De asemenea, fostul arbitru FIFA a dezvăluit că Marius Șumudică, succesorul lui Edi Iordănescu pe banca CFR-ului, plecat ulterior cu scandal din Gruia, a primit banii pe care îi mai avea de luat.

Către Șumudică s-a plătit datoria. Pentru Iordănescu, nu, chiar vreau să-i mulțumesc, a dat dovada încă o dată că are caracter și că iubește fotbalul. Au fost eșalonări către ANAF, datorii care trebuiau să se plătească. Îi mulțumesc lui Edi că a acceptat o nouă amânare”, a spus Balaj la Pro X.

De asemenea, președintele campioanei a mai recunoscut și că există unele datorii către jucători:

„Avem restanțe la jucători. Suntem pe 25, s-a ajuns la al doilea salariu restant. Urmează cât mai curând să fie plătit. Noi nu ascundem situația care există în acest moment. Există echipe care sunt cu salariile la zi, dar fondul lor de salarii este cu mult mai mic decât ceea ce este la Cluj în acest moment.

Optimizarea cheltuielilor trebuie făcută în viitorul apropiat, dar nu o poți face de azi pe mâine, pentru că sunt contracte în derulare, care trebuie respectate”.

Iordănescu Jr. a dat cu piciorul unor sume importante de bani în ultima perioadă

Interesant de remarcat este faptul că Edi Iordănescu a acceptat această amânare în condițiile în care el a refuzat recent sume importante de bani. În primul rând, a refuzat să încaseze clauza de reziliere de la FCSB, care i se cuvenea după ce Gigi Becali a încălcat unele clauze din contract.

Mai mult, fiul lui Anghel Iordănescu a declinat o ofertă consistentă din zona arabă înainte de conflictul cu Gigi Becali, informație dezvăluită de impresarul Daniel Stanciu.

Eu știu că Edi a avut o ofertă foarte bună, undeva în jur a două milioane de dolari pe an. Și asta o știu bine pentru că îl cunosc pe agentul respectiv.

Era un club din zona Golfului care a vrut să-i plătească clauza de reziliere de 500 de mii de euro. Dar nu a vrut Edi Iordănescu să ducă mai departe discuțiile. Era un buget undeva la 2 milioane pe an, cu tot cu staff”, a spus Daniel Stanciu la Digi Sport.

Dan Petrescu schimbă strategia la CFR Cluj. S-a înțeles cu Hagi pentru doi tineri de mare perspectivă