Proprietarul lui Napoli, anunț măreț după câștigarea titlului în Serie A. “Acum vrem Champions League”

George Drafta 05.05.2023, 08:46
Proprietarul lui Napoli, anunț măreț după câștigarea titlului în Serie A. “Acum vrem Champions League”

Napoli are gânduri mari după ce a câştigat primul titlu de campioană a Italiei după 33 de ani.

Prin vocea preşedintelui Aurelio De Laurentiis, napoletanii şi-au fixat noul obiectiv: câştigarea Champions League. În euforia generată de momentul special al sărbătoririi titlului, şeful clubului din Napoli a făcut o promisiune pentru toţi fanii formaţiei din sudul Italiei.

Vrea să le aducă şi bucuria cuceririi celui mai important trofeu european, performanţă pe care Napoli nu a izbutit-o nici măcar în vremea lui Diego Armando Maradona.

de Laurentiis, în tribune, la meciul cu Salernitana, din weekendul trecut, sursă foto: Imago /Piccirillo
De Laurentiis, în tribune, la meciul cu Salernitana, din weekendul trecut, sursă foto: Imago /Piccirillo

Visul unei nopţi de primăvară

De Laurentiis a asigurat că Luciano Spalletti, omul care a făcut posibil succesul important din prezent, va rămâne la conducerea echipei albi-celeste. Pentru a duce mai departe visul unei comunităţi întregi.

„Acesta este încununarea unei așteptări de 33 de ani. Când am ajuns aici, am zis că ne va lua 10 ani să ajungem în Europa, ceva ce am realizat anticipat, și alți 10 ani să câștigăm Scudetto. Am reușit asta mai devreme de asemenea!

Acum ne lipsește să câștigăm încă un titlu și Champions League. Acest proiect nu se oprește aici, acesta este doar un punct de plecare. Luciano Spalletti va continua aici”, au fost cuvintele lui De Laurentiis, după ce Napoli a devenit campioană matametic.

Lucian Spalletti, Sursă foto: Imago/Xinhua/ Alberto Lingria
Lucian Spalletti, Sursă foto: Imago/Xinhua/ Alberto Lingria

Întoarcerea din abis

Napoli a fost mai mereu în ultimii ani o candidată la titlu. S-a bătut cu Juventus pentru supremaţie, atunci când Bătrâna Doamnă reuşea o serie incredibilă de 9 triumfuri la rând în Serie A. Însă pe continent a rămas mai mereu datoare în faţa suporterilor ei pătimaşi. Abia în această stagiune a bifat prima calificare în sferturile Ligii Campionilor.

Suporterii lui Napoli au declanşat sărbătoarea după ultimul fluier al meciului cu Udinese, Sursă foto: Imago / Antonio Balasco
Suporterii lui Napoli au declanşat sărbătoarea după ultimul fluier al meciului cu Udinese, Sursă foto: Imago / Antonio Balasco

Acolo a fost eliminată de AC Milan, după o înfrângere pe San Siro şi un egal pe teren propriu. Puţină lume îşi mai aminteşte însă că Napoli a fost la un pas de faliment în 2004. Atunci când echipa a retrogradat pentru singura dată în istorie în al treilea eşalon al fotbalului italian. După trei ani se întorsese în Serie A, iar după alţi 16 a recâştigat supremaţia în peninsulă.

În epoca lui Diego Armando Maradona, Napoli a câştigat un trofeu european. A triumfat în Cupa UEFA, actuala Europa League, în stagiunea 1988-89. Acum marele vis este „cupa cu urechi”.

Urmăriți Playsport.ro și pe