Propunere neașteptată pentru echipa națională. „Magicianul” din Giulești, soluția lui Edi Iordănescu?

Gabriel-Alexandru Ioniță / 28.07.2022, 09:20
Propunere neașteptată pentru echipa națională. „Magicianul” din Giulești, soluția lui Edi Iordănescu?

Edi Iordănescu a primit o soluție aparent surprinzătoare pentru următoarele meciuri ale echipei naționale. Marius Niculae, membru în Comisia Tehnică a FRF, crede că Alex Ioniță de la Rapid ar merita să fie convocat, după ultimele evoluții pe care le-a avut pentru giuleșteni.

Fostul atacant al lui Dinamo, Sporting Lisabona și al naționalei României a subliniat în principal prestația foarte bună pe care a avut-o Alex Ioniță în meciul cu FCSB, câștigat de Rapid pe teren propriu cu scorul de 2-0 în etapa a doua a SuperLigii. Atunci, mijlocașul ofensiv în vârstă de 27 de ani a oferit o centrare perfectă la primul gol, marcat de Dugandzic cu o lovitură superbă de cap.

Edi Iordănescu, sfătuit să se orienteze către Alex Ioniță pentru următoarele meciuri ale naționalei

Mai mult, Marius Niculae a scos în evidență faptul că Ioniță a arătat acest nivel ridicat de joc în condițiile în care nu a evoluat deloc în amicalele verii pentru echipa antrenată de Adrian Mutu. El nu a primit dreptul de a face acest lucru din cauza faptului că a fost suspectat că nu a respectat restricțiile de antrenament impuse de FRF pe durata suspendării primite după scandalul de dopaj în care a fost implicat pe vremea când evolua la Astra Giurgiu.

Nu în ultimul rând, Niculae crede că marele atu al lui Alex Ioniță este reprezentat de faptul că el a colaborat cu Edi Iordănescu la Astra. Și astfel selecționerul știe exact ce calități are mijlocașul ofensiv și cum i le poate scoate în evidență.

Decisiv din nou, în condiţiile în care nu a putut să joace niciun meci amical. A făcut un efort extraordinar şi chiar mă bucur. Continuă această linie ca şi în sezonul trecut. Începe să câştige moral şi devină un pilon de bază al Rapidului, unde cred că a devenit deja şi sper eu că şi la naţională.

Cred că arată din ce în ce mai bine. Edi îl ştie, a lucrat la Astra, dacă nu mă înşel. Nu e uşor la acel gol (n.r. Golul lui Dugandzic cu FCSB). Dar centrarea a venit perfect în spatele fundaşului”, a spus Marius Niculae potrivit Digi Sport.

Forma bună a mijlocașului ofensiv se datorează pregătirii pe care a făcut-o în această vară

Alex Ioniță se bucură în această perioadă de încrederea lui Mutu la Rapid. El a primit tricoul cu numărul 10 după plecarea lui Rareș Ilie la Nice și a fost lăudat de antrenor înainte de startul sezonului pentru modul în care s-a pregătit în ultima perioadă.

Trebuie să lase în spate acest calvar și să dea drumul la joc. Alex s-a antrenat foarte bine în această perioadă. Psihic, stă foarte bine, iar fizic nu cred că a avut vreodată în viața lui o formă mai bună. Nu mai are kg în plus, iar forma lui e bună, pentru că a avut și accidentări, suspendări. Deci va avea cea mai bună formă acum”, a spus Adrian Mutu în cadrul unei conferințe de presă.

CITEȘTE ȘI Un lider de la Rapid i-a transmis un mesaj direct lui Rareș Ilie. Ce trebuie să facă la Nice