Un lider de la Rapid i-a transmis un mesaj direct lui Rareș Ilie. Ce trebuie să facă la Nice

Olteanu Ștefan / 27.07.2022, 20:15
Un lider de la Rapid i-a transmis un mesaj direct lui Rareș Ilie. Ce trebuie să facă la Nice

Dragoș Grigore (35 de ani), un important lider în vestiarul de la Rapid, i-a transmis un mesaj direct lui Rareș Ilie după transferul la OGC Nice. Experimentatul fundaș central cunoaște bine campionatul francez, deoarece în intervalul 2014 – 2016 a fost legitimat la Toulouse.

„Am discutat cu el, ăsta e sfatul meu!”. Un lider de la Rapid i-a transmis un mesaj direct lui Rareș Ilie

Rareș Ilie a fost în această vară protagonistul unui transfer spectaculos la OGC Nice, în Ligue 1, iar Dragoș Grigore, lider în vestiarul celor de la Rapid, a dezvăluit ce mesaj direct i-a transmis puștiului de 19 ani.

În perioada de glorie a carierei sale, respectiv vara anului 2014, Dragoș Grigore era vândut de Dinamo în Franța, la Toulouse, în schimbul a 1.000.000 de euro. 29 de meciuri a adunat în tricoul formației din sudul Franței, înainte de a fi cedat, în ianuarie 2016, la Al Saiilya, în Qatar.

Pentru a reuși să se impună mai clar decât a făcut-o el, Dragoș Grigore s-a grăbit să îi dea un sfat prețios lui Rareș Ilie. Acesta din urmă este avantajat și de vârsta foarte fragedă la care a prins transferul și Dragoș Grigore spune că tot ce trebuie să facă Ilie pentru a face față este să muncească:

Am discutat cu Rareş de mai multe ori, sfatul pe care i l-am dat a fost de a munci cât mai mult.

În fiecare zi să își dorească tot mai mult şi să fie conştient de faptul că odată ajuns acolo trebuie să demonstreze în primul rând lui că nu a ajuns întâmplător. Iar după să le închidă gura tuturor celor care au fost pesimişti în urma acestui transfer. Rareş Ilie va avea o carieră frumoasă, e un copil tânăr, serios, modest şi un fotbalist foarte bun”, a declarat Dragoș Grigore, potrivit Orange Sport.

Cum definește Dragoș Grigore fotbalul francez

În continuare, Dragoș Grigore a mai spus că Rareș Ilie va trebui să lucreze la capitolul fizic, deoarece campionatul din Franța este unul care se bazează în principal pe forță:

„E un campionat bazat pe foarte multă forţă. Sunt sigur că de acolo îl vor pune pe Rareş la punct cu tot ce îi lipseşte. Și va face faţă cu brio. N-am nicio emoţie! Va fi ajutat de toată lumea din punct de vedere sportiv să se adapteze foarte bine. Are nevoie de seriozitate”, a mai adăugat fundașul, conform sursei citate.

În încheiere, Dragoș Grigore a vorbit despre posibilitatea ca Rareș Ilie să facă pasul la naționala mare. Puștiul are 10 apariții la U19, unde a reușit să marcheze două goluri. În tricoul primei reprezentative nu și-a făcut încă debutul.

„Odată ce a făcut acest pas o echipă din Franţa, dacă va ajuta, cred că va fi chemat şi la naţională. Nu văd de ce nu s-ar întâmpla asta. Trebuie să fim optimişti, să le oferim încredere tinerilor”, a încheiat Dragoș Grigore.

5.000.000 de euro a costat-o Rareș Ilie pe OGC Nice. Cota de piață a atacantului este de 1.300.000 euro, potrivit Transfermarkt.

Scut în apărarea lui Rareș Ilie. Cristi Săpunaru este convins că suma de transfer apărută în presă este cea reală.