Propunere-șoc: „Să vină Ovidiu Sabău în locul lui Stoichiță!”. Cine a venit și cu ideea

Marian Cărăvan / 06.04.2021, 09:02
Propunere-șoc: „Să vină Ovidiu Sabău în locul lui Stoichiță!”. Cine a venit și cu ideea

Mihai Stoichiță, directorul Comisiei Tehnice din cadrul Federației Române de Fotbal, este „luat la ochi” după ultimele rezultate ale echipei naționale. Se propune chiar schimbarea acestuia. Varianta avansată de un fost finanțator din fotbalul românesc este înlocuirea lui Stoichiță cu Ovidiu Sabău.

Ovidiu Sabău e propus în locul lui Mihai Stoichiță

Echipa națională de fotbal a României a avut un start modest în campania de calificare la Mondialul din Qatar. Doar trei puncte din trei meciuri, însă situația a devenit tensionată după eșecul de la Erevan, 2-3 cu Armenia. Selecționerul Mirel Rădoi chiar se gândea la demisie după acel meci, dar a ales să continue la prima reprezentativă. FRF i-a dat credit selecționerului, dar unul dintre oamenii care îl susțin pe Mirel Rădoi este criticat. Nimeni altul decât Mihai Stoichiță, directorul Comisiei Tehnice din cadrul FRF, este propus pentru înlocuire. Cu un nume cu greutate din fotbalul autohton. Un component al Generației de Aur este propus în locul lui „Lippi”.

Vladimir Cohn, fost acționar la Dinamo, vine cu o propunere-șoc: Ovidiu Sabău în locul lui Stoichiță!

După decizia înțelepților B și S (n.r. – Burleanu și Stoichiță) de a-l păstra pe pe Mirel Rădoi, ar trebui susținută ideea aducerii lui Ioan Ovidiu Sabău în locul lui Stoichiță. Până în septembrie are posibilitatea de a ajuta naționala.

Ce l-ar recomanda? Are ochi la fotbaliști, știe jucătorii din țară, este școlit, a văzut cât de slabi sunt antrenorii din România, are experiență, este respectat, este corect, are performanțe ca fotbalist, nu este de gașcă din nu face parte din gașcă, nu juca pentru cooperative, aviz amatorilor de acum!”, a spus Vladimir Cohn, citat de GSP.ro.

Mihai Stoichita este propus pentru inlocuirea din fruntea Comisiei Tehnice a FRF
Mihai Stoichita este propus pentru inlocuirea din fruntea Comisiei Tehnice a FRF. Propunere-șoc

Ovidiu Sabău, propunerea pentru Comisia Tehnică a FRF

Ioan Ovidiu Sabău este unul dintre componenții Generației de Aur a fotbalului românesc. Cu 55 de selecții la echipa națională, Sabău a participat cu „tricolorii” la două turnee finale. S-a aflat în lotul României pentru Campionatul Mondial din 1990 și pentru Euro 1996. Și-a început și o carieră în antrenorat, debutând în 2000 la Universitatea Cluj, echipă la care era jucător la acel moment. Sabău le-a mai antrenat pe Gaz Metan Mediaș, Gloria Bistrița, Poli Timișoara, ASA Târgu Mureș și Rapid. Nu a mai antrenat din 2014.

România, în preliminariile CM 2022

ROMÂNIA – Macedonia de Nord, 3-2 (Tănase 28, Mihăilă 50, I. Hagi 86 / Ademi 82, Trajkovski 83)
ROMÂNIA – Germania 0-1 (Gnabry 16)
Armenia – ROMÂNIA 3-2 (Spertsyan 56, Haroian 86, Barseghian 89 – pen / Cicâldău 62, 72)

Clasament: 1. Armenia – 9 puncte, 2. Macedonia de Nord – 6 puncte, 3. Germania – 6 puncte, 4. România – 3 puncte, 5. Islanda – 3 puncte, 6. Liechtenstein – niciun punct.

Campania de calificare se va relua în toamnă.
2 septembrie: Islanda – ROMÂNIA (ora 21:45)
5 septembrie: ROMÂNIA – Liechtenstein (ora 21:45)
8 septembrie: Macedonia de Nord – ROMÂNIA (ora 21:45)
8 octombrie: Germania – ROMÂNIA (ora 21:45)
11 octombrie: ROMÂNIA – Armenia (ora 21:45)
11 noiembrie: ROMÂNIA – Islanda (ora 21:45)
14 noiembrie: Liechtenstein – ROMÂNIA (ora 19:00)