Preferatul lui CTP pentru postul de selecționer al României: „Dacă pleacă Mirel Rădoi, el trebuie să vină”

Moldoveanu Camelia 04.04.2021, 16:45
Preferatul lui CTP pentru postul de selecționer al României: „Dacă pleacă Mirel Rădoi, el trebuie să vină”

Cristian Tudor Popescu (CTP) a dezvăluit singura variantă pe care ar accepta-o pentru postul de selecționer al României, după plecarea lui Mirel Rădoi. Jurnalistul crede în potențialul echipei naționale și îi vede pe tricolori chiar pe locul doi, în ciuda meciurilor pierdute cu Armenia și Germania.

CTP: „Fotbalul ce-a fost după Hagi?”

Cunoscutul jurnalist a comentat situația în care se află acum echipa națională și din punctul lui de vedere lucrurile nu sunt așa negre precum le prezintă alții. Ba mai mult, CTP susține că spre deosebire de alte naționale ale României, de această dată el vede un real potențial.

Este o echipă clară cu potențial, spre deosebire de atâtea alte naționale ale României. E o echipă care poate să genereze emulație, efervescență printre tinerii jucători, ceea ce nu s-a întâmplat în ultimii ani. Dintr-un astfel de fotbal poate să crească fotbalul în țară. Tenisul a crescut după Năstase, gimnastica după Nadia, fotbalul ce a fost după Hagi? Stelele nu apar din senin, apar dintr-un fotbal cum vrea să implementeze Mirel Rădoi la națională.”

În interviul acordat pentru Pro X, CTP a ținut să evidențieze faptul că meciul cu Armenia a fost pierdut din cauza incidentului provocat de George Pușcaș.

Nu discut greșelile pe care le-a făcut. Mi-ar părea rău, ar fi păcat ca linia aceasta să fie oprită. Dacă nu se întâmpla povestea asta cu Pușcaș, eram poate câștigători cu Armenia. Văd diverși patracieni care au apărut din cotloane: „Să vină ăia vechi, ăia bătrâni, marii specialiști în blaturi”. Ne spun acum cum nu știe Rădoi să facă echipa”, a mai spus CTP.

Gică Hagi este cerut la națională de către Cristian Tudor Popescu

Singura variantă pe care CTP o acceptă este Hagi
Singura variantă pe care CTP o acceptă este Hagi

CTP, și poate nu doar el, susține venirea lui Hagi la echipa națională a României. Jurnalistul spune că aceasta este singura variantă pe care el o acceptă pentru tricolori.

Venirea lui Gică Hagi în locul lui Mirel Rădoi ar fi singura soluție pe care aș accepta-o. Are tot dreptul acum. Hagi a făcut un progres uriaș, merită toată admirația. După începutul său catastrofal, a început să învețe această meserie și să o facă excepțional. Hagi e o soluție, dar nu în acest moment. Această campanie de calificare, în care România mai are șanse, trebuie încheiată cu Rădoi”, a declarat CTP.

Marius Șumudică a spus „DA” echipei naționale

Șumudică îl critică pe Mirel Rădoi
Șumudică îl critică pe Mirel Rădoi

Cum Mirel Rădoi este „rănit” după prestațiile slabe ale tricolorilor. Alți antrenori au simțit „sângele”. Marius Șumudică a spus „DA” echipei naționale. Tehnicianul de 50 de ani s-a declarat surprins de criticile pe care Mirel Rădoi le-a adus propriilor jucători. „N-au făcut exact ce le-am spus! Parcă nu mai știau fotbal”, a declarat selecționerul, printre altele, după eșecul cu Armenia de la Erevan.

Să spui că jucătorii nu au făcut ceea ce le-am spus și le-am arătat la ședințele video e grav! Înseamnă că ședințele respective le faci degeaba sau nu sunt atenți, nu au capacitatea să înțeleagă. Când un selecționer spune că jucătorii nu l-au ascultat și au respectat ceea ce le-a cerut înseamnă că e grav! Înseamnă că nu poți să conduci grupul”, a spus Șumudică, potrivit digisport.ro.

Acum, Șumi s-ar cam vrea la națională. El consideră că are destulă experiență pentru a conduce tricolorii de pe banca tehnică.

Urmăriți Playsport.ro și pe