EXCLUSIV. Cristi Balaj dezvăluire oficială despre cazul „Dopaj la Astra”: „A venit însoțit de Victor Becali, care i-a spus ce implică declarațiile!”

Mihai Rosoiu / 07.04.2021, 16:03
EXCLUSIV. Cristi Balaj dezvăluire oficială despre cazul „Dopaj la Astra”: „A venit însoțit de Victor Becali, care i-a spus ce implică declarațiile!”

S-a declanșat, din nou, nebunia în fotbalul românesc după ce Alex Ioniță și-a schimbat declarațiile. Fostul fotbalist al Astrei Ploiești a anulat tot ce spusese în ianuarie 2021 și a lansat acuzații grave la adresa ANAD. Pus la colț, Cristi Balaj reacționează după declarațiile lui Alex Ioniță.

În acest moment, instituția condusă de fostul arbitru FIFA este ținta acuzațiilor lui Alex Ioniță. Acesta din urmă a declarat că a fost supus unor presiuni de către angajații Agenției.

Pus la colț, Cristi Balaj reacționează după declarațiile lui Alex Ioniță

UPDATE. În urmă cu puțin timp, pe site-ul ANAD a apărut un comunicat de presă referitor la acest subiect:

În legătură cu articolele publicate astăzi pe tema unor afirmații ale sportivului Alexandru Ioniță, președintele ANAD, Cristian Balaj transmite următoarea declarație:

„Am aflat din presa de astăzi despre o nouă declarație a jucătorului Alexandru Ioniță cu privire la situația în care este implicat alături de alți trei sportivi de la echipa de fotbal Astra Giurgiu. În calitatea mea de președinte al Agenției Naționale Anti-Doping doresc să fac următoarele precizări:

În discuția pe care am avut-o cu jucătorul, când a venit la ANAD, acesta mi-a mărturisit că ceea ce a declarat colegilor ofițeri anti-doping în cadrul investigației din luna septembrie 2019 este real, motiv pentru care i-am făcut singura recomandare pe care o am la dispoziție ca președinte, adică să respecte prevederile legale, respectiv să se prezinte la convocările Comisiei de audiere și să spună adevărul. Precizez că jucătorul a fost informat cu privire la prevederile legale aplicabile în astfel de cazuri.

Sportivul a venit însoțit de Victor Becali, cel care i-a subliniat faptul că, major fiind, este decizia lui și că, având în vedere că există riscul sancționării de până la patru ani, trebuie să facă o alegere asumată și în cunoștință de cauză.

Jucătorul a ales să depună mărturie și să confirme ceea ce a relatat colegilor mei, în cadrul investigației din septembrie 2019. Ulterior, a avut numeroase apariții în spațiul public în care a oferit amănunte în legătură cu această vizită și din speța în derulare, poziții ce păreau sincer asumate.

În rolul meu de președinte al ANAD și alături de colegii mei din instituție rămânem în continuare la dispoziția persoanelor care activează în sport pentru a oferi informații despre domeniul anti-doping și respectarea reglementărilor în vigoare”, a declarat Balaj.

Contactat telefonic de către reporterii Playsport, Cristi Balaj a fost mai degrabă expeditiv, invocând prezența la o ședință de Guvern:

Ședință, ședință cu cei de la Guvern. Știu de ce mă sunați. Să fie sănătos. Treaba lui ce declară. O să avem un punct de vedere oficial. M-a sunat mai multă lume deja, dar chiar nu pot vorbi pe acest subiect. Sunt foarte ocupat cu această ședință de la Guvern”, a declarat, în primă fază Cristi Balaj.

Fostul arbitru internațional a declarat ulterior că totul se va lămuri în curând, odată cu apariția unui comunicat oficial emis de ANAD în perioada imediat următoare.

Pus la colt, Cristi Balaj reactioneaza dupa declaratiile lui Ionita
Pus la colt, Cristi Balaj reactioneaza dupa declaratiile lui Ionita

Am citit ce a declarat. Vom face un comunicat oficial în care ne vom expune punctul de vedere. Nu ascundem lucruri. Chiar nu avem nimic de ascuns. Adevărul va ieși la suprafață, dar deocamdată nu vă pot spune ce urmează să se întâmple. Trebuie să aveți răbdare și veți vedea care este realitatea.”, a concluzionat Cristi Balaj, președintele ANAD.

Alex Ioniță susține că fost supus unor presiuni mari de către ANAD

Fostul fotbalist de la Astra a surprins pe toată lumea cu declarațiile făcute în ultimele ore. Alex Ioniță a semnat o declarație-bombă în care își anula propriile vorbe spuse în ianuarie 2021. Atunci, fotbalistul în vârstă de 26 de ani, afirma că a folosit o metodă de vitaminizare, care nu este agreată de WADA.

Ulterior, Ioniță a fost suspendat din activitate. După acel episod arhicunoscut în România, a venit a doua serii de declarații explozive. Alex Ioniță s-a dezis de tot ce a afirmat în prima lună a anului și a oferit un alt punct de vedere. De data aceasta, acuzațiile s-au îndreptat către ANAD. Cu lux de amănunte, jucătorul a dezvăluit cum a cedat presiunilor venite dinspre angajații Agenției Naționale Anti-Doping. Potrivit ultimelor spuse ale fostului „astral”, toate declarațiile sale inițiale au fost spuse la sugestia angajaților ANAD. Cazul „Dopaj la Astra” capătă o turnură și mai interesantă și este de așteptat ca ANAD să vină cu un punct de vedere în următoarele ore.