Rădoi reacționează: ”Bălgrădean nu este exclus de la echipa națională!” Argumentul selecționerului: precedentul Tănase

Giosanu Catinca / 23.03.2021, 10:37
Rădoi reacționează: ”Bălgrădean nu este exclus de la echipa națională!” Argumentul selecționerului: precedentul Tănase

Mirel Rădoi a reacționat după ce s-a speculat că l-a exclus definitiv de la echipa națională de fotbal a României pe Cristi Bălgrădean. Selecționerul României a demontat ideea că goalkeeper-ul de la CFR nu va mai fi convocat niciodată indiferent de context. El a venit cu câteva argumente în acest sens. L-a dat exemplu pe precedentul Tănase.

Rădoi reacționează

Antrenorul Mirel Rădoi și Naționala României sunt în febra calificărilor la Cupa Mondială de anul viitor. Selecționerul se bazează pe un lot considerabil, dar sunt și accidentări. Primul meci în campania de calificare este cu Macedonia de Nord. Derby-ul mult așteptat se va disputa joi, 25 martie, pe Arena Națională.

Ultimele informții anunțau un scandal și o decizie dratică a antrenorului Mirel Rădoi. Staff-ului tehnic al echipei naționale concrazice cu argumente acest lucru.

FRF a emis astăzi un comunicat, în care se menționează că echipa națională nu poate fi momentan în formulă completă, la fel cum nici pe stadione nu pot fi prezenți suporterii.

Ne aflăm în fața unui început de campanie important pentru tot fotbalul românesc. Pe de o parte, ne bucurăm că putem avea la dispoziție jucători sănătoși, cei mai mulți în formă după evoluții bune la cluburi. Pe de altă parte, nu putem fi momentan în formulă completă la nivel de staff tehnic și nici suporterii nu pot fi încă pe stadioane alături de noi. Însă suntem încrezători și facem totul ca să aducem bucurie românilor.”, se arată în informarea FRF.

”Bălgrădean nu este exclus de la echipa națională!”

Oficialii au dezmințit faptul că Rădoi l-a exclus pe Bălgrădean, fiind nemulțumit de modul în care fotbalistul s-a antrenat la ultima acțiune a echipei naționale.

Acesta poate fi un moment zero pentru echipa națională, de la care să creștem spre obiectivul calificării. Dar asta se poate obține doar prin unitate și prin adevăr. De aceea suntem obligați să reacționăm și să dezmințim încă un episod din seria celor care devin deja obișnuință în preajma meciurilor României. Nu știm de ce se întâmplă acest lucru, nu e treaba noastră să aflăm, dar știm că e păcat și că nimeni din cei care țin cu România nu are de câștigat din astfel de minciuni. Gazeta Sporturilor scrie că portarul Cristi Bălgrădean ar fi exclus de la națională, că nu va mai fi convocat niciodată indiferent de context. Nu e adevărat.”, se mai arată în comunicat.

Ba din contră, reprezentanții FRF susțin că Mirel Rădoi nici măcar nu a luat parte la vreo ședință de antrenament de-a sportivului.

Nici Mirel Rădoi, nici un alt membru al staff-ului tehnic nu au fost participant sau martor la o ședință de antrenament în care să i se reproșeze lui Bălgrădean felul în care se antrenează. Altă minciună.”, au mai spus oficialii.

Absenta lui Bălgrădean din lotul jucatorilor convocati a ridicat numeroase semne de intrebare
Absenta lui Bălgrădean din lotul jucatorilor convocati a ridicat numeroase semne de intrebare

Argumentul selecționerului: precedentul Tănase

Pentru a susține argumentat aceste declarații, reprezentanții FRF au amintit că tot gsp.ro scria, anul trecut, că Florin Tănase este interzis la națională.

În toamna anului trecut, tot această publicație scria că Florin Tănase este interzis la națională. S-a demonstrat minciuna. Să nu ne mai aducem aminte de plecările lui Mirel Rădoi la echipe de club fix înaintea meciurilor României… Considerăm că am avut până acum, fiecare dintre noi, un discurs onest și am demonstrat respect în relația cu dumneavoastră. Din respect pentru public și pentru jucători, vă rugăm să acordați suporterilor României și fotbaliștilor respectul de a nu-i minți.”, a conchis staff-ul tehnic al echipei naționale.

Meciurile programate în campania de calificare la CM 2022

România va avea următorul program în luna martie:

  • 25 martie: România – Macedonia de Nord, ora 21:45 (Arena Națională)
  • 28 martie: România – Germania, ora 21:45 (Arena Națională)
  • 31 martie: Armenia – România, ora 19:00.

Meciurile vor fi transmise de PROTV și contează pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2022, găzduit de Qatar.

România se mai află în grupă cu Islanda și Lichtenstein. Doar ocupanta primului loc se va califica direct la turneul final, în timp ce locul secund poate duce la baraj.